Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid idegenben 3-1-re legyőzte a Real Betis csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

A BL-indulást érő helyek eldöntése szempontjából is fontos rangadón kevesebb mint két perc kellett ahhoz, hogy Diego Simeone együttese megszerezze a vezetést. Joao Félix vette be a hazaiak kapuját.

Joao Félix látványos megmozdulásairól szólt a Betis-Atlético rangadó Forrás: AFP/Cristina Quicler

Az első félidő ezután sokáig a sérülésekről szólt, a Betisből Andrés Guardado, a Ticóból Sime Vrsaljko és Ángel Correa volt kénytelen már az első 30 percben elhagyni a pályát.

A szünet előtti ráadásban aztán Cristian Tello egy szép tekeréssel megszerezte a Betis egyenlítő gólját. A 61. percben megint Joao Félix pillanata következett, a portugál szélső ismét előnyhöz juttatta csapatát.

Az Atlético jó néhányszor eldönthette volna a három pont sorsát, Félix mellett Antoine Griezmann is elemében volt. A mindent eldöntő gól végül a 80. percben született meg, pont Griezmann adott remek asszisztot honfitársának, Thomas Lemarnak, aki üresen érkezett a kapu előterébe, ahonnan nem hibázott.

Az Atlético Madrid 3-1-re legyőzte a Real Betist.

Diego Simeone együttese ezzel riválisát megelőzve feljött a BL-indulást érő 4. pozícióba.

A fővárosiak legközelebb pénteken lépnek pályára a La Ligában, amikor a Cádizt fogadják a Wanda Metropolitanóban. Az elmúlt egy hónapban három fontos meccset (Sevilla, Villarreal, Atlético) is elveszítő andalúzok egy hét múlva vasárnap az Athletic Bilbao ellen javíthatnak.

La Liga, 27. forduló:
Real Betis-Atlético Madrid 1-3 (1-1)
Celta Vigo-Real Mallorca 4-3 (2-1)
korábban:
Elche-FC Barcelona 1-2 (1-0)
Cádiz-Rayo Vallecano 2-0 (0-0)
szombaton játszották:
Real Madrid-Real Sociedad 4-1 (2-1)
Valencia-Granada 3-1 (0-0)
Espanyol-Getafe 2-0 (2-0)
Osasuna-Villarreal 1-0 (0-0)
pénteken játszották:
Alavés-Sevilla 0-0
hétfőn játsszák:
Athletic Bilbao-Levante 21.00