Vágólapra másolva!
A válogatott Varga Kevint foglalkoztató svájci bajnok Young Boys labdarúgóklub hétfőn szerződést bontott David Wagner vezetőedzővel.

A legutóbbi négy idényben bajnoki címet nyert, 2020-ban kupagyőztes klub honlapján Christoph Spycher sportigazgató elmondta, értékelték a csapat közelmúltbeli szereplését, beszéltek Wagnerrel, és arra a következtetésre jutottak, hogy a berni együttesnek új lendületre van szüksége.

Wagnernek (balra) mennie kellett, mert a Young Boys 15 ponttal van lemaradva az éllovas Zürich mögött Fotó: Csudai Sándor - Origo

A német állampolgárságú edzőt tavaly nyáron nevezték ki, irányításával a Young Boys a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott, ahol a Manchester United ellen négy, az Atalantával szemben egy pontot szerzett, ennek ellenére nem jutott tovább. A csapat 25 forduló után a bajnoki tabella második helyén áll, ám a legutóbbi négy meccsen egy győzelem, két döntetlen és egy vereség a mérlege, így hátránya már 15 pont a listavezető FC Zürich mögött, a Svájci Kupában pedig már a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A szezon végéig az eddigi segédedző Matteo Vanetta vezeti a szakmai munkát a Young Boysnál, ahol a török Kasimpasa játékosa, Varga Kevin a mostani idény végéig szerepel kölcsönben.