Társoldalunk:

Lezárult a nyomozás Diego Maradona halála ügyében

2022.03.08. 14:42

Lezárult a nyomozás Diego Maradona argentin futballsztár halála ügyében.

A világbajnok legenda 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Nem sokkal később ügyészi nyomozás indult, hogy környezete, így elsősorban orvosai esetleges hanyagsága mennyiben járult hozzá a halálához.

Az ügyészség várhatóan a következő hetekben indít büntetőeljárást hét ember - köztük Leopoldo Luque orvos - ellen, akiket emberöléssel vádolnak. Ha bebizonyosodik a vétkességük, akkor akár 25 év börtönbüntetést is kiróhatnak rájuk. Az érintettek ártatlannak vallják magukat.

Lezárult a nyomozás Diego Maradona halála ügyébenForrás: AFP/Ronaldo Schemidt

Az 1986-ban világbajnok Maradona pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes. Nimbuszán az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról.