A világbajnok német kapus elmondta, mit gondol Joachim Löwről

Football: European Championship, National Team Training Sports soccer EM National team Horizontal
Andreas Köpke és Joachim Löw 17 évet töltöttek a német válogatottnál
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott korábbi kapusedzője, Andreas Köpke szerint a volt szövetségi kapitány, Joachim Löw a jövőben visszatér még a profi futballba.

A 62 esztendős Löwnek "először távolságra volt szüksége", miután a tavalyi Európa-bajnokság után távozott a posztjáról - mondta Köpke, aki 17 évig dolgozott együtt a trénerrel a német szövetségnél.
Hozzátette: azóta is állandó kapcsolatban vannak.

Andreas Köpke és Joachim Löw 17 évet töltöttek a német válogatottnál Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

"Jogi most semmittevésre vágyik. Talán az új szezonban. Nem gondolom, hogy teljesen visszavonulna és már nem akarna semmit dolgozni a jövőben. Ezt nem tudom elképzelni"

- fogalmazott Köpke.

Löw korábbi nyilatkozataiban nem zárta ki, hogy egyszer majd egy klubnál vállaljon munkát. Köpke szerint az is elképzelhető, hogy újra együtt dolgozzanak.

"Alapvetően nem zárom ki, hogy együtt vágjunk bele valamibe"

- mondta.
Joachim Löw és Andreas Köpke együttműködésének csúcspontja egyértelműen a 2014-es, brazíliai világbajnoki diadal volt. Löw 2006-ban vette át a német válogatott irányítását, azt megelőzően két évig Jürgen Klinsmann segítője volt.