Társoldalunk:

Nem adhatja el a Chelsea-t Abramovics, tilos a klub termékeit árusítani

2022.03.10. 11:27

Nehéz helyzetbe került a Chelsea FC, miután a klub orosz tulajdonosát Nagy-Britannia szankciókkal sújtotta: eltiltották minden üzleti tevékenységtől és minden vagyonát befagyasztották. A csapat különleges engedélyt kapott a kormánytól a játék folytatására, így a ma esti Norwich elleni mérkőzést megtartják. A már jegyekkel rendelkező szurkolók ott lehetnek a meccseken, de további jegyeket nem adhat el a klub, ahogy a klubtermékek forgalmazása is tilos mostantól a hivatalos üzletekben. 

Roman Abramovics múlt héten jelentette be, hogy megválna a Chelsea-től, azt mondta, a bevételt az ukrán konfliktusban bajbajutottak támogatására fordítja majd, politikai hovatartozása miatt azonban mindenféle üzleti tevékenységtől eltiltották Nagy-Britanniában. 

Patthelyzetben a Chelsea orosz tulajdonosaForrás: AFP/Ben Stansall

Az Abramovics által 2003-ban megvásárolt Chelsea jövője így meglehetősen kérdéses. Kaptak ugyan különengedélyt a továbbműködésre, ugyanakkor komoly korlátozásakkal sujtották a klubot: nemcsak jegyeket és termékeket nem adhatnak el, de nem vásárolhatnak új játékosokat, nem írhatnak alá szerződéseket - írja a The Guardian.