Vágólapra másolva!
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az egykori aranylabdás Lothar Matthäus szerint csakis Dárdai Pál tudná újra talpra állítani a Bundesligában a kiesés ellen harcoló Hertha BSC csapatát.

Dárdait 2021 januárjában másodszor nevezték ki a berlini csapata élére, de november végén kirúgták, amikor a Hertha csak a 14. helyen állt a Bundesligában. A helyére kinevezett Tayfun Korkut azonban nem tudta megváltani a világot. A török szakember 14 meccsen irányította a Herthát, de csak kétszer tudott győzni, így a berlini csapat kiesett a Német Kupából, a Bundesligában pedig már a 17. utolsó előtti helyen áll.

Dárdai Pál harmadszor is megmenti a Herthát? Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

Ezek után nem csoda, hogy vasárnap Tayfun Korkutot is kirúgták, így a kilátástalan helyzetben lévő berlini csapat ismét edzőt keres. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az egykori aranylabdás Lothar Matthäus szerint csakis Dárdai Pál tudná bent tartani a Herthát a Bundesligában.

Ezért mondom, hogy Dárdai neve ilyenkor mindig ott motoszkál a fejemben. Pál nem haragtartó, biztosan szívesen segítene" - mondta Matthäus a Sky Sportnak.

Matthäus szerint Dárdai a megoldás a Hertha gondjaira Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

A novemberi elküldése óta Dárdai Pál sokat tartózkodik Magyarországon. Rendre feltűnik a Ferencváros vagy a MOL Fehérvár mérkőzésein. Utóbbira személyes oka is van, hiszen a legnagyobb fia, ifjabb Dárdai Pál a székesfehérvári csapat játékosa.