Vágólapra másolva!
A magyar kispályás labdarúgó-válogatott Ukrajnával, Törökországgal és Portugáliával került egy csoportba a 2022-es kassai Európa-bajnokságon.

Hétfőn került sor a 2022-es Minifutball Európa-bajnokság sorsolására Pozsonyban.

A június 4-11. között Kassán megrendezendő kontinensbajnokságra Magyarország kiemeltként várhatta a sorsolást, és végül Ukrajna, Törökország és Portugália mellé került.

Az ukránokkal megmérkőzött a nemzeti csapat a legutóbbi világbajnokságon Ausztráliában, ahogy a negyeddöntőben egy simának egyáltalán nem mondható 3-0-s sikert aratott az együttes. A gólokat Seregy Tamás, Gregus Richárd és Kovács Gergely szerezték. Törökország legjobbjaival is találkozott már a válogatott, a 2016-ban hazai rendezésű Európa-bajnokságon is egy csoportba került a törökökkel, ahol Horváth Zsolt, Fekete Róbert, Szűcs Richárd és Nagy Zsolt Attila góljaival 4-2-re győzött, míg egy évvel később Brnóban a nyolcaddöntőben 1-0-ra nyert Szabó Zsolt találatával. Portugália nemzeti csapatával még sosem játszott a magyar csapat.

Az Eb csoportbeosztása Forrás: Országos Minifutball Szövetség

Az Európa-bajnokság június 4-11. között zajlik a Szlovákiában, az impozáns kassai Steel Arénában - amely a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne is volt.

A csoportmérkőzésekre június 4. és 7. között kerül, ami azt is jelenti, hogy négy napon belül kell majd a 3 találkozót lejátszani. Az Eb pontos menetrendjét és a magyar válogatott mérkőzéseinek időpontjait április 4-re ígérték a szervezők. A döntő június 11-én lesz. Kassa nincs messze, így lehet reménykedni abban, hogy népes magyar szurkolótábor előtt játszhat a válogatott.

A kassai Steel Aréna Forrás: Országos Minifutball Szövetség

"Kíváncsian és izgatottan vártam a sorsolást, hiszen két nehéz év után kézzelfogható közelségbe került az Európa-bajnokság.

Ennek első lépése a csoportból való továbbjutás, ami ismerve a magyar kispályás foci erősségét, látva az elmúlt évek fejlődését a játék minőségében, valamint tökéletes taktikai és mentális felkészültséggel nem lehet akadály a magyar csapatnak. Mind a játékosok, mind a stáb nevében elmondhatom, hogy nagyon várjuk az Eb-t" - nyilatkozta a szövetségi kapitány, Nagy Lajos.

Nagy Lajos szerint jó úton jár a magyar válogatott Forrás: Vaszkó Viktor/Vaszkó Viktor

"Izgatottan vártuk, hogy elérkezzen a csoportbeosztás ideje az EMF Euro 2022-re, hiszen az elmúlt években sajnos nem kerülhetett megrendezésre az esemény. A sorsolást kiemelt pozícióból várhattuk az első kalapba történő besorolás okán, ahol végül kiderült, hogy Ukrajna, Törökország és Portugália lesznek Magyarország ellenfelei a csoportkörben. Az ukránokat jól ismerjük, erős játékerőt képviselő nemzet, akiknél nagy kérdés, hogy milyen kerettel tudnak nekivágni a tornának. Törökország szerepelt már egy csoportban a magyar válogatottal, játékuk a közelmúltban Magyarországon a Négyek Tornáján szereplő Izrael játékához hasonlítható, tőlük fizikális mérkőzésre számítunk. Portugália nemzete kiemelt eredményt nem ért el korábban a sportág történetében, azonban leírni semmiképp nem szabad őket, hiszen jól képzett futball nemzet, akik bármikor elő tudnak állni egy ütőképes garnitúrával.

tette hozzá Barabás Miklós, a kispályás fociválogatott játékosa.

"Annak ellenére hogy az első kalapból vártuk a sorsolást és látva a végeredményt, úgy gondolom egy percre sem szabad hátra dőlnünk már a csoportmérkőzések során sem.

Az eddigi tapasztalatok alapján kaphattunk volna nehezebb vagy akár könnyebb csoportot is, viszont abban biztosak lehetünk hogy a résztvevő csapatok mindegyike az életéért fog küzdeni amíg tart számukra a torna.

Nekünk az lesz a feladatunk, hogy a szembe jövő ellenfelek mindegyike ellen a maximumot nyújtsunk, és akkor akár a végső győzelemre is esélyesként futunk neki a júniusi Európa-bajnokságnak" - mondta a sorsolást követően Bita László, a magyar válogatott játékosa.