Az előző Eb-n csodagólt szerző futballista is ott van a vb-pótselejtezős cseh keretben

Hollandia - Csehország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, nyolcaddöntő, Puskás Aréna, Budapest, 2021.06.27.
BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 27: Patrik Schick of Czech Republic celebrates after scoring their side's second goal during the UEFA Euro 2020 Championship Round of 16 match between Netherlands and Czech Republic at Puskas Arena on June 27, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Alex Pantling/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Patrik Schick, a Bayer Leverkusen jelenleg nem százszázalékos fizikai állapotban lévő labdarúgója is bekerült a cseh válogatott 21 fős keretébe, amely jövő csütörtökön Svédországban játszik világbajnoki pótselejtezős mérkőzést.

Jaroslav Silhavy, a csehek szövetségi kapitánya kedden a keret nyilvánosságra hozatalát követően kiemelte: reményeik szerint Schick már a hét végére játékra alkalmas állapotba kerül.

Patrik Schick nagyot játszott a tavalyi Európa-bajnokságon Forrás: Getty Images/Alex Pantling

A játékos február 18-án sérült meg, a Mainzban 3-2-re elveszített bajnoki összecsapáson - amelyen megszerezte 20. gólját a Bundesliga most zajló idényében -, a 49. percben le kellett cserélni, azóta nem léphetett pályára. A csatár 33 válogatottbeli fellépésén 17-szer volt már eredményes.

Silhavy kulcsemberei közül biztosan nem számíthat a solnai összecsapáson a védő Vladimir Coufára (West Ham United), ugyanakkor Antonin Barak (Hellas Verona) felépült sérüléséből, és vasárnap már játszott is a Serie A-ban.

A svéd-cseh párharc győztese öt nappal később Lengyelországgal találkozik, a tét akkor már közvetlenül a vb-részvétel lesz. A katari tornát november 21. és december 18. között rendezik.