Társoldalunk:

A nyakánál fogva kötötte ki magát a kapufához az egyik szurkoló - videó

2022.03.17. 22:58

Elképesztő jelenetek zajlottak le az Everton-Newcastle angol bajnoki meccsen. Egy fiú a nyakánál fogva kikötötte magát a kapufához, és a biztonsági embereknek kellett kiszabadítaniuk.

Óriási botrány történt az angol bajnokság csütörtök esti mérkőzésén. Az Everton-Newcastle meccs alatt az egyik szurkoló a kapufához kötötte ki magát a nyakánál fogva, és a biztonsági embereknek nagy erőfeszítések árán sikerült kiszabadítaniuk a szemüveges fiút.

A fiú egy "gyorskötőzővel" láncolta magát a kapufához, és az egyik videófelvételen jól látszott, hogy mennyire kellett erőlkődnie az egyik biztonsági embernek, hogy ki tudja szabadítani a szurkolót. 

A fiú állítólag így akart tiltakozni az Egyesült Királyság új, fosszilis tüzelőanyaggal kapcsolatos beruházásokban való részvétele ellen.

A szurkolót később kivitték a stadionból, és minden bizonnyal eljárást fognak ellene indítani.

A fiú kivitték a stadionbólForrás: AFP/Anthony Devlin

Az Everton hazai pályán 1-0-ra győzte le a Newcastle Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A győztes gólt Alex Iwobi szerezte a 99. percben.

A hajrában emberhátrányban futballozó Everton sikerével négymeccses vereségi szériát zárt le és eltávolodott a kiesőzónától.