Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate nem hívta meg a márciusi felkészülési mérkőzésekre a Manchester United gyenge formában futballozó sztárjait, Marcus Rashfordot és Jadon Sanchót.

A tavaly Eb-ezüstérmes angolok március végén Svájc és Elefántcsontpart ellen játszanak barátságos mérkőzéseket a Wembley Stadionban.

Gareth Southgate először küldött meghívót a Crystal Palace hátvédjének, Marc Guéhi-nek, azonban kihagyta a keretből a Manchester United két sztárját, Marcus Rashfordot és Jadon Sanchót.

Rashfordot az elmúlt időszakban a MU vezetőedzője, Ralf Rangnick is keveset játszatta, a 24 éves támadó a csapat legutóbbi 12 Premier League-mérkőzéséből csak háromszor szerepelt a kezdőben, és az Atlético Madrid ellen elveszített hazai BL-nyolcaddöntőn is csak csereként kapott lehetőséget. A The Guardian információi szerint a játékos azt fontolgatja, hogy nyáron távozik az együttestől.

magyarázta Rashford helyzetét Southgate.

Gareth Southgate bízik abban, hogy Marcus Rashford formája hamarosan javulni kezd Forrás: AFP/John Sibley

A szövetségi kapitány szerint Sancho sokat javult az utóbbi időben, de Phil Foden, Jack Grealish, Bukayo Saka, Raheem Sterling és Emile Smith Rowe is előtte van a sorban jelenleg.

A Manchester United csapatkapitányát, Harry Maguire-t is sok kritika érte a szezonban mutatott hullámzó teljesítménye miatt, de Southgate továbbra is számít a védelem vezérére.

méltatta kulcsjátékosát az 51 éves szakember.