Társoldalunk:

A BL-győztes francia csatárlegenda szerint Messi és Ronaldo felett már eljárt az idő

2022.03.17. 17:45

Az Európa-bajnok és BL-győztes francia csatár, Nicolas Anelka szerint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo már nem tud a legmagasabb szinten futballozni. Mindkét sztárjátékos csapata már a nyolcaddöntőben kiesett a Bajnokok Ligájában, és Anelka szerint Messi és Ronaldo semmit sem tudott hozzátenni a csapata játékához.

A volt francia válogatott Nicolas Anelka lesújtó véleménnyel volt az elmúlt másfél évtized két legnagyobb hatású sztárfocistájáról, Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról - derült ki a Corriere dello Sport oldaláról. A kétszeres BL-győztes támadó szerint Messi és Ronaldo túl sokáig akart a legmagasabb szinten futballozni, és nem voltak hajlandóak beismerni, hogy eljárt felettük az idő. 

Nicolas Anelka a Chelsea csapatával nyerte a második BL-címétForrás: AFP/Alexander Nemenov


Cristiano és Leo karrierje véget ért. Azt látom, hogy mindketten nagyon elégedettek azzal, amit az elmúlt tizenöt évben elértek, de túl sokáig akartak a legmagasabb szinten játszani. Az ő korukban már kevésbé megerőltető kihívásokat kellett volna elfogadniuk. Én 36 évesen hagytam fel a profi labdarúgással, de 32 évesen már Kínában voltam - árulta el Nicolas Anelka. A PSG, az Arsenal, és a Chelsea egykori labdarúgóját jobban meglepte Messi rossz szereplése, mint Cristiano Ronaldóé. Mindketten zseniálisak voltak másfél évtizeden át. Engem személy szerint Messi mindig jobban lenyűgőzött. Amikor az új csapataikban igazoltak, azt gondoltam, hogy Messinek sétagalopp lesz Franciaországban játszani, Ronaldónak pedig sokkal nehezebb lesz Angliában, mivel úgy gondolom, hogy a Premier League a világ legjobb bajnoksága - mondta el Anelka.

Nicolas Anelka korábban a Paris Saint-Germain, az Arsenal, a Real Madrid, a Liverpool, a Manchester City, a Chelsea, és a Juventus csapataiban játszott. A francia válogatottal 2000-ben Európa-bajnokságot nyert. A Real Madriddal 2000-ben, a Chelsea csapatával 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert.