Az AS Roma újra összecsaphat a Bodö/Glimttel

AS Roma v Bodo Glimt - UEFA Conference League Soccer Serie A Bodo Glimt calcio Italia Rome AS Roma UEFA Conference League group C match Jose’ Mourinho manager AS Roma gestures Stadio Olimpico 4 November Horizontal GYPSY FOOTBALL UEFA PHOTO
Jose’ Mourinho manager of AS Roma gestures during the UEFA Conference League group C match between AS Roma and Bodo Glimt at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 4 November 2021. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A végső győzelemre is esélyesnek tartott csapatok közül az AS Roma a norvég Bodö/Glimttel, míg az angol FA Kupában címvédő Leicester City a PSV Eindhovennel találkozik majd a labdarúgó Konferencia-liga negyeddöntőjében.

A Nyonban rendezett pénteki sorsoláson az is eldőlt, hogy a Roma idegenben, a Leicester pedig otthon kezdi meg a párharcot a legjobb nyolc között. Ha mind az olasz, mind pedig az angol együttes továbbjut, akkor a fináléba jutásért egymással csapnak össze a pénteki sorsolás értelmében.

Az AS Roma és a norvég csapat a csoportkörben is együtt szerepelt, októberben hazai pályán 6-1-re nyert a Bodö/Glimt.

A másik két negyeddöntőben a Feyenoord a Slavia Prahával, az Olympique Marseille pedig a görög PAOK-kal játszik, az elődöntőben pedig ezeknek a párharcoknak a továbbjutói vívnak meg egymással.
A negyeddöntős ütközetek első mérkőzéseit április 7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Az elődöntők első összecsapásaira április 28-án, a visszavágókra május 5-én kerül sor. A finálét május 25-én rendezik Tiranában.

A negyeddöntő párosítása:
Bodö/Glimt (norvég)-AS Roma (olasz)
Feyenoord (holland)-Slavia Praha (cseh)
Olympique Marseille (francia)-PAOK (görög)
Leicester City (angol)-PSV Eindhoven (holland)

Az elődöntő párosítása:
4. negyeddöntő továbbjutója-1. negyeddöntő továbbjutója
2. negyeddöntő továbbjutója-3. negyeddöntő továbbjutója