Társoldalunk:

Tovább folytatódik a balhé a bolgár futballszövetségben

2022.03.19. 15:13

Folytatódik a háborúskodás a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFSZ) elnöki tisztéért a válogatott két korábbi játékosa, az egykori csatár Dimitar Berbatov és az ex-kapus Boriszlav Mihajlov között.

A pénteki tisztújító kongresszuson 76 klub képviselői egyhangúlag a 41 éves Berbatovra adták voksukat, a BFSZ vezetése azonban, az 59 esztendős Mihajlovval az élén, nem ismerte el a választás eredményét. A szavazás előtt leváltott elnökség "bohózatnak" nevezte a fórumon történteket, és bejelentette, hogy jogorvoslatért panasszal fordul a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA). 

Boriszlav Mihajlov nem ismerte el a választás eredményétForrás: NurPhoto via AFP/Georgi Paleykov/NurPhoto/Georgi Paleykov

A mostanit megelőző kongresszuson, október 12-én Mihajlov győzött, akit a küldöttek ötödik alkalommal választottak újra a szövetség elnökévé. Ott és akkor 241-en támogatták őt, míg Berbatov 230 szavazatot kapott. A vesztes, aki 48 góljával a bolgár válogatott történetének legeredményesebb játékosa, nem ismerte el a kongresszus döntését, az illetékes szófiai bíróság pedig novemberben felfüggesztette Mihajlov bejegyzését a BFSZ elnöki tisztébe. Berbatov panasza szerint érvénytelen volt az októberi rendkívüli tisztújítás végeredménye, mivel Mihajlovnak az elnökválasztás megnyeréséhez ötven plusz egy százalékot kellett volna kapnia, a szükséges 242 helyett azonban eggyel kevesebb voks jutott neki.