Társoldalunk:

Az AS Roma könnyedén nyert a Lazio elleni fővárosi rangadón

2022.03.20. 20:02

Az olasz bajnokság 30. fordulójának rangadóján az AS Roma csapata a Lazióval játszott. Az első félidőben Abraham két és Pellegrini egy góljával vezetést szerzett José Mourinho csapata. A második félidőben szépíteni sem tudott a Lazio, így az AS Roma sima győzelmet aratott a városi rangadón.

Az első félidőben lehengerlően játszott az AS Roma a városi rivális Lazio elleni rangadón. A mérkőzés 1. percében Pellegrini végezhetett el egy szögletet, ami a Lazio kapujának felső lécéről pont Tammy Abraham elé pattant, és az angol csatár a hazai védők mélázása közepette két méterről a kapuba lőtte a labdát. 

Lorenzo Pellegrinia a meccs egyik legjobbja voltForrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A 22. percben a nagy kedvvel játszó Karsdorp jobboldali beadása után ismét a rómaiak középcsatára volt közelről eredményes. A Lazio az első félidőben nem igazán tudott eljutni José Mourinhó csapatánal kapujáig, majd az első játékrész vége előtt öt perccel újabb találatot szerzett az AS Roma: a 40. percben Pellegrini végzett el egy szabadrúgást huszonöt méterről, és az AS Roma középpályása egy brilliáns lövéssel óriási gólt lőtt a Lazio kapujának bal felső sarkába.

Milinkovic-Savic sem tudott segíteni a LaziónForrás: AFP/Tiziana Fabi

A második félidő elejét jobban kezdte a Lazio, de igazán nagy helyzeteket inkább az AS Roma tudott kialakítani, főleg Tammy Abraham révén. Később már nem változott a mérkőzés állása, így José Mourinho csapata egy remekül szervezett játékkal győzte le a városi riválist, akinek nem volt esélye a pontszerzésre a rangadón.

Serie A, 30. forduló