Társoldalunk:

Megszakadt az Újpest jó sorozata, otthon kaptak ki a Honvédtól

2022.03.20. 20:34

Az NB I vasárnap esti meccsén az Újpest a Budapest Honvéd csapatát fogadta, és meglepetésre 2-0-ra nyert a kispesti csapat.

A hét meccse veretlen Újpest a csapat korábbi edzője, Nebojsa Vignjevic által itányított Budapest Honvéd csapatát fogadta. A kispestiek 2019 augusztusa óta nem nyertek Újpesten, és a forma most is a hazai csapatnak kedvezett.

A meccs elején a "Ma a városra leszáll a lila-fehér köd" - felkiálltással induló szurkolók lepték be füsttel a kapu mögötti szektort, majd figyelhették, hogy az orovsoknak mindkét oldalon ápolniuk kellett. A hazaiaknál Croizet-t, a túloldalon Petrusenkót. A hazaiak játékosát a félidő végén le is kellett cserélni.

A meccs első helyzete Budu Zivzivadze előtt adódott, de Szappanos könnyedén védte a remek formába lenülő csatár lövését. Sokáig nem volt túl eseménydús a meccs, majd a félidő végén villant a Honvéd. Baráth beadására érkezett a korábbi Újpest-játékos, Zsótér Donát, aki fejjel szerzett vezetést.

Kispesti gólöröm a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Újpest FC-Budapest Honvéd mérkőzésen a Szusza Ferenc StadionbanForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A második félidő elején Mitrovic került helyzetbe, de nem sikerült jól megoldania a feladatot. A folytatásban többnyire a kispesti térfélen zajlott a játék, de az átütőerő nem volt meg az újpesti támadásokban.

A 74. percben Beridzének volt egy gyenge fejese, amit Szappanos védett simán, majd a Honvéd kihasználta, hogy kinyílt az Újpest. Egy kontra végén Machach elé pattant, ő pedig szépen a hosszúba tekerte a labdát.

A második félidő utolsó tíz percében inkább a Kispestnek akadtak helyzetei, az Újpest támadásban továbbra is több hibával játszott. Az eredmény később már nem változott, így a Budapest Honvéd idegenben verte meg az Újpest csapatát.

OTP Bank Liga, 25. forduló