Vágólapra másolva!
A brit parlament Digitális, Kulturális, Média és Sport bizottságának vezetője szerint nem szabad korlátozni a Chelsea szurkolóit abban, hogy jegyeket vásároljanak a Wembley Stadionban sorra kerülő FA Kupa-döntőre.

Julian Knight arról beszélt, nevetségesnek tartja, hogy a Roman Abramovicsra, a klub milliárdos tulajdonosára az ukrajnai háború miatt kivetett szankciókkal egyben a drukkereket is büntessék.

- mondta Knight, aki szerint engedélyezni kell a Kékek fanatikusai számára, hogy jegyet vásároljanak, ugyanakkor biztosítani kell, hogy a befolyt összeg Ukrajnához kerüljön.

A Chelsea csapatára komoly szankciókat vetett ki a brit kormány Forrás: AFP/Oli Scarff

Az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia szankciókat léptetett életbe a klub tulajdonosával szemben, mert azt beszélik róla, hogy jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ezt azonban Abramovics vitatja. A londoni egyesület az intézkedések nyomán nem vehet részt játékoseladásban és -vásárlásban, emellett fel kellett függesztenie a jegyértékesítést, és a szurkolói boltokat is be kellett zárnia.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató, a Bajnokok Ligájában címvédő csapat szombaton a Middlesbrough otthonában harcolta ki a négy közé jutást, a Wembley Stadionban pedig a Crystal Palace lesz a döntős ellenfele.