Xavi: A Barcelona visszatért

Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga Santander soccer Real Madrid CF FC Barcelona La Liga Santander Xavi Hernandez Waist up One person Xavi Hernandez head coach La Liga Santander match Estadio Santiago Bernabeu Jose Breton instructions March Horizontal
Xavi Hernandez head coach of Barcelona gives instructions during the La Liga Santander match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 20, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Barca visszatért - jelentette ki Xavi Hernández, az FC Barcelona vezetőedzője, miután csapata 4-0-ra verte a Real Madridot a spanyol futballbajnokság vasárnap esti örökrangadóján, az El Clásicón az éllovas otthonában, a Santiago Bernabeu Stadionban.

A katalán gárda korábbi klasszis játékosa, aki tavaly novemberben vette át a menesztett holland Ronald Koemantól a szakmai munka irányítását, roppant elégedetten nyilatkozott a látottakról egy olyan mérkőzést követően, amelyet alakulata kezdettől fogva uralt és akár négygólosnál is nagyobb különbséggel megnyerhetett volna.

"Boldog vagyok, ez egy kellemes este volt" - nyilatkozta Xavi. "Ma megmutattuk, hogy tudunk harcolni egy nagyszerű Real Madrid ellen a saját stadionjában is. Ez egy pompás teljesítmény volt, amely bátoríthat minket és szép jövőt ígér."

Xavi érthetően élvezte a Real Madrid elleni bajnokit Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A szakember szerint látványos meccsen voltak sokkal jobbak, mint a Real.

"Élveztem, mert nemcsak a Barca edzője vagyok, hanem a klub élethosszig tartó szurkolója is, akinek az ilyen esték felejthetetlenek." - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy a Barcelona már három éve nem tudta legyőzni a Real Madridot, s a vasárnapit megelőzően sorozatban négy bajnokin maradt alul ősi riválisával szemben.

"Fontos volt, hogy véget vessünk ennek a negatív sorozatnak, a siker lelkileg is nagy lökést ad a csapatnak, segít nekünk abban, hogy továbbfejlődjünk" - fogalmazott Xavi, akinek irányításával a kilencedikről a harmadik helyre jött fel az együttese úgy, hogy a legutóbbi hét bajnoki meccsén 24 gólt szerzett, illetve bejutott az Európa-liga negyeddöntőjébe.

"A négy gólnál is többet jelent számomra az, ahogyan a játékosaim küzdöttek, ahogy futottak és mindent beleadtak a győzelem érdekében. Ez inspiráló" - mondta Xavi. "Nem hiszem, hogy még meglehet a bajnoki cím is. A Real Madridnak 12 pont az előnye, és túl későn kezdtük a visszakapaszkodást, de a jövő fényes számunkra."

A két csapat között ez volt a 184. összecsapás a La Ligában: 76 madridi siker mellett ez volt a 73. Barca-győzelem.