Társoldalunk:

Bajban vannak a Liverpool és a Manchester City szurkolói

2022.03.22. 10:16

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) bejelentette: szorosan együttműködik a Liverpoollal és a Manchester Cityvel annak érdekében, hogy a két klub szurkolói eljussanak a Wembley Stadionba, az FA Kupa elődöntőjére.

A problémát az okozza, hogy az április 16-17-ei hétvégére a vasúttársaság felújítási munkát jelentett be, így sem Liverpoolból, sem Manchesterből nem lehet majd közvetlen vonattal elutazni Londonba.

A szövetség segít a Liverpool- és Manchester City-szurkolóknak az utazásbanForrás: AFP/Ian Kington

"Több mint 64 ezer drukker lesz kénytelen autóval közlekedni akkor, amikor az utak egyébként is le lesznek terhelve a húsvéti forgalommal - írták közös közleményükben a két klub szurkolói, akik azt szeretnék, ha a mérkőzést nem a fővárosban rendeznék. - A másik elődöntőben a Chelsea és a Crystal Palace csap össze, ott van értelme a Wembleynek, a Liverpool és a City esetében nincs. A két város kevesebb mint 40 mérföldre fekszik egymástól, és több olyan stadion is van a környéken, amelyben meg lehetne rendezni ezt a fontos találkozót."

Az FA állásfoglalásában annyit közölt, hogy a két érintett egyesülettel közösen keresi a megoldást, tárgyal az illetékes vasút- és busztársasággal is, hogy a nézők oda- és hazajutását segítse.