Idén csak Lewandowski előzi meg Mourinho sztárfocistáját

AS Roma v SS Lazio - Serie A Soccer Serie A Lazio calcio Italia Rome derby Sportphoto Serie A match Tammy Abraham AS Roma first goal SS Lazio Stadio Olimpico Giuseppe Maffia 20 March Horizontal GYPSY FOOTBALL MATCH PHOTO
Tammy Abraham of AS Roma celebrates after scoring first goal during the Serie A match between AS Roma and SS Lazio at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 20 March 2022. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
2022-ben az európai topligákat tekintve csak a Bayern München legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski rúgott több gólt, mint az AS Roma csatára, Tammy Abraham.

Az angol válogatott csatár legutóbb két gólt lőtt a Lazio elleni örökrangadón, így 40 meccsen már 23 találatnál jár az AS Roma színeiben.

Jelenleg Abraham a Serie A leggólerősebb játékosa idén, és ha a szezon végéig még legalább két gólt szerez, akkor ő lesz a Roma történetének legeredményesebb debütánsa.

A Chelsea korábbi labdarúgója 2022-ben eddig 11 meccsen 9 gólt lőtt, így 105 percenként a kapuba talál.

A Getafe futballistája, a török Enes Unal az év eleje óta szintén ugyanennyi gólt lőtt, és az öt európai topligát (angol, német, spanyol, olasz, francia) tekintve csak Robert Lewandowski előzi meg őket. A Bayern lengyel szupersztárja 10 meccsen 12-szer volt eredményes, tulajdonképpen 75 percenként szerez egy gólt.

Abraham egyébként a bajnoki gólokat tekintve beállította egyéni rekordját: a 2019/2020-as idényben szintén 15-ször volt eredményes a Chelsea színeiben. A legendás Francesco Totti 2015-ös teljesítménye óta az angol támadó lett az első Roma-játékos, aki duplázni tudott egy Lazio elleni örökrangadón, ráadásul Gabriel Batistuta rekordját is megdöntötte. A csapat edzője, José Mourinho szerint Abraham ennél is többre képes.

mondta csatáráról a portugál tréner.

A 24 éves támadó tavaly nyáron 40 millió euróért szerződött az olasz fővárosba, szerződése 2026-ig érvényes.