Nagy-Britannia és Írország közösen rendezheti a 2028-as foci-Eb-t

UEFA EURO 2024 Brand Launch. SOC Soccer SP Spo International FOI Horizontal PRESENTATION EUROPEAN CHAMPIONSHIP SPORT TEAM
A 2024-es Európa-bajnokságot Németország rendezi
Vágólapra másolva!
A The Guardian információi szerint Nagy-Britannia és Írország közösen rendezi meg a 2028-as labdarúgó Európa-bajnokságot, miután rajtuk kívül senki más nem nyújtott be pályázott a kontinenstornára.

Anglia, Wales, Észak-Írország, Skócia, valamint Írország sportági szövetségei február elején közös közleményben jelentették be döntésüket, miszerint a 2030-as világbajnokság helyett a két évvel korábbi Eb-re pályáznak.

A pályázati szándékot március 23-ig, vagyis szerdáig kell benyújtani, a jelentkezők listáját pedig április 7-én jelenti be az UEFA, amely a győztest 2023 szeptemberében hirdeti ki. Ám ez idáig az Egyesült Királyság és Írország közös rendezésű tervezetén kívül egyetlen pályázat sem érkezett be, így könnyen lehet, hogy még az UEFA végrehajtó bizottságának áprilisi ülése előtt hivatalos döntés születhet.

A 2024-es Európa-bajnokságot Németország rendezi Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Poolfoto-SVEN SIMON-Thomas Boeck/Thomas Boecker/Dfb

Az Európai Labdarúgó Szövetség szerint a hat év múlva esedékes tornán 24 csapat vesz majd részt, de nem elképzelhetetlen, hogy 32-re növelik a mezőnyt.

A 2024-es Európa-bajnokságnak Németország ad otthont.