Vágólapra másolva!
Roman Abramovics állítólag tárgyalásokat kezdett a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Göztepe megvásárlásáról - írja a Marca a török Fanatik című lapra hivatkozva.

A milliárdos orosz üzletember azonban sajtóhírek szerint máris új klubot venne, méghozzá Törökországban, miután a Chelsea eladása folyamatban van. Abramovics 19 év után válik meg a londoni klubtól, miután a Premier League megfosztotta a klubigazgatói tisztségétől.

A Fanatik című török lap értesülései szerint tárgyalások folynak Abramovics képviselői és Mehmet Sepil, a Göztepe tulajdonosa között. A lap úgy tudja, az első tárgyaláson már túl is vannak a felek, a következő megbeszélésre a napokban kerülhet sor, mivel mindkét fél a gyors megegyezésre törekszik.

Roman Abramovics a Göztepe tulajdonosa lehet hamarosan Forrás: Origo

A jelenlegi tulajdonos, Mehmet Sepil már korábban bejelentette, hogy az idei szezon végén elhagyja a Göztepét. Az Izmirben található klub nincs jó helyzetben jelenleg, mindössze a 18. helyén áll - az elmúlt hét meccsét elvesztette -, nyolc pontra lemaradva a bennmaradást érő 16. helytől.

Az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe a klub milliárdos tulajdonosával szemben, mert értesülések szerint, hogy jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ezt azonban Abramovics vitatja. A londoni egyesület az intézkedések nyomán nem vehet részt játékoseladásban és -vásárlásban, emellett fel kellett függesztenie a jegyértékesítést, és a szurkolói boltokat is be kellett zárnia.