Maradona szívét is magukkal vinnék az argentinok a katari foci-vb-re

Maradona in hospital intensive care MEXICO:MEX SPO Soccer Sports action celebrating cheering facial_expression group Square GESTURE WORLD CUP VERTICAL
(dpa files) - Then Argentine soccer star Diego Maradona (front) and his teammates celebrate after winning the World Cup final against Germany in Mexico City, 29 June 1986. Maradona was reported Sunday, 18 April 2004, to have landed in the intensive care station of a hospital in Buenor Aires and being treated for severe heart and respiratory problems. Earlier Sunday, Maradona watched a league play in Buenos Aires, and celebrated the victory of his former team Boca Juniors and gave out autographs. Shortly thereafter he complained of feeling ill, and his doctor advised him to go to hospital. (Photo by DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő ötlettel állt elő két reklám és PR cég, amelyek azt találták ki, hogy az argentin válogatott vigye magával a 2020-ban elhunyt futball legenda, Diego Maradona szívét a november-decemberi katari világbajnokságra.

Az Argentínában, Mexikóban és az USA-ban működő reklámcég, a Bombay, valamint az argentin székhelyű PR cég, az SBO képviselői nem csak átvitt értelemben, hanem a szó legszorosabb értelmében gondolják, hogy a 60 éves korában, szívinfarktusban elhunyt hazáját 1986-ban világbajnoki címig vezető legenda szíve a csapattal tartson Katarba.

"Valóra akarjuk váltani, amit szerintünk Maradona is szeretne, mégpedig, hogy a csapattal tartson a szíve Katarba. Hogy velük utazzon, ott legyen az edzőközpontban, az öltözőben, végül, ha Isten és Diego is úgy akarja, akkor a hetedik meccs után a világbajnoknak járó trófea mellett. Ez az álmunk, és az szeretnénk, ha mától ez mindenki álma lenne" - idézi az ESPN a két cég által közösen kiadott közleményt.

Maradona családja és az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) még nem válaszolt a két cég bizarr ötletére.

Maradona szívét jelenleg a Buenos Aires-i rendőrség Kórbonctani és Anatómiai Intézetében őrzik, miután a boncolást követően oda szállították vizsgálatra.