Társoldalunk:

Lukaku után újabb sztárjátékos kritizálta a Chelsea taktikáját

2022.03.27. 15:22

Szombat este a német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-0-ra legyőzte Izrael csapatát Sinsheimben. A németek második gólját a Chelsea támadója, Timo Werner lőtte, aki a válogatottban a legutóbbi hat meccsén hat gólt lőtt, míg a londoni csapatban csak egy gólja van a Premier League idei szezonjában. A találkozó után megkérdezték Wernert, mi az oka annak, hogy a válogatottban jobban megy neki, mint a klubjában, mire ő egyenes választ adott, aminek Thomas Tuchel nem biztos, hogy örül.

Werner 2020 nyarán 53 millió euróért igazolt Lipcséből a Chelsea-hez, méghozzá egy olyan szezon után, amikor 45 meccsen 34 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott a német csapatban. Ehhez képest csalódást keltő a londoni csapatnál nyújtott teljesítménye, ugyanis másfél szezon alatt is csak 19 gólnál és 19 gólpassznál jár, és a kezdőben sincs állandó helye. A Nationalelfben azonban szórja a gólokat, így az Izrael elleni meccs után megkérdezték tőle, hogy mi lehet ennek az oka.

A stílust illetően akadnak különbségek a válogatottnál és a Chelsea-nél. Talán a válogatottnál alkalmazott rendszer jobban fekszik nekem. Itt mindig vannak a helyzeteim, tudok gólokat lőni. Nagyon jól érzem itt magam" – mondta Werner, akinek a mondataiból kivehető, hogy nem érzi jól magát a londoni csapatnál.

Timo Wernernek jobban fekszik a német válogatott direktebb stílusaForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Uwe Anspach

A Chelsea edzőjének, Thomas Tuchelnek főhet a feje, mert egyre több probléma üti fel a fejét a csapatánál. A védelem két alapembere, a dán Andreas Christensen és a spanyol csapatkapitány, César Azpilicueta valószínűleg Barcelonába igazol, míg a német Antonio Rüdiger is minden bizonnyal ingyen fog távozni. Míg a tavaly nyáron 113 millió euróért igazolt Romelu Lukaku a mai napig nem tudott beilleszkedni a csapatba, és korábbi ő is azt nehezményezte, hogy nem fekszik neki az a játékrendszer, amelyben Tuchel játszatja a Chelsea-t.