Társoldalunk:

Dárdai Pál fia bemutatkozott a német U21-es válogatottban

2022.03.28. 18:12

Az U21-es német labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező B csoportjában hazai pályán 4-0-ra legyőzte Lettország csapatát. A német együttesben ezen a találkozón mutatkozott be Dárdai Pál középső fia, a Hertha BSC csapatában futballozó Márton, aki úgy gondolja, hogy tökéletesre sikeredett a bemutatkozása.

A 20 éves védő eredetileg az U20-as válogatottba kapott meghívót, azonban az U21-es csapatot irányító Antonio Di Salvo felhívta őt az U21-esekhez, mondván szükség van a játékára. Dárdai végül kezdőként lépett pályára és végigjátszotta a találkozót.

Ez tökéletes este volt számomra: debütáltam, végigjátszottam a meccset, és simán nyertünk bekapott gól nélkül. Nem is mehetett volna jobban" - mondta a meccs után Dárdai Márton, aki ezek után szót ejtett a német csapat Izrael elleni csoportrangódjáról is. "Önbizalomtól duzzadva megyünk oda, és szeretnénk megismételni ugyanezt a teljesítményt."

Dárdai Márton a lettek ellen bemutatkozott az U21-es német válogatottbanForrás: Imago Images

A B csoportban a német válogatott 18 ponttal a tabella élén áll, míg az izraeli együttes 16 ponttal a második. Ugyanebben a hatosban szerepel a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott is, így ha Dárdai megtartja a helyét a csapatban, akkor június 3-án a magyar csapat elleni is pályára léphet.

Marco Rossi korábban elmondta, hogy Dárdai Márton lehetne magyar válogatott, de még nem döntötte el melyik nemzeti csapatban szeretne szerepelni.

Korábban, még nyáron pedig beszéltünk vele erről és ha nem is hivatalosan, de megkerestük, hogy szerepeljen a mi csapatunkban. Akkor azt mondta, hogy még nem áll készen a döntésre. Aztán ősszel, amikor meghívták a német U21-es válogatottba, már úgy nyilatkozott, régóta vár arra, hogy a német színeket képviselje magasabb szinten" - mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya egy csakfoci.hu-nak adott korábbi interjújában.