Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó válogatott az Észak-Írország elleni keddi mérkőzésnek otthont adó belfasti Windsor Parkban tett egy sétát, majd Marco Rossi és a válogatottban ebben a stadionban debütáló Nagy Ádám részvételével a válogatott hivatalos sajtótájékoztatójára került sor.

A sajtótájékoztató elején Marco Rossi elmondta, hogy Gulácsi Péter fájdalmat érzett a jobb lábában a mai edzésen, így mivel már korábban megállapodtak abban, hogy Észak-Írország ellen Dibusz Dénes áll majd a kapuban, felesleges kockázat lett volna a Lipcse kapusát kiutaztatni a csapattal Belfastba. A szövetségi kapitány nehéz mérkőzésre számít az északírek ellen, áll a magyar szövetség honlapján.

"Koncentrálnunk kell majd az elejétől a végéig – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Az északírek ugyan technikailag nincsenek azon a szinten, mint a szerbek vagy a Nemzetek Ligája-ellenfeleink, fizikálisan viszont igen. Ráadásul nemcsak az erő, hanem a kellő gyorsaság is megvan a játékosokban.

Az Európa-bajnok olasz válogatottal is gól nélküli döntetlent játszottak, úgyhogy őszintén remélem, nekünk nem okoznak majd annyi problémát, mint novemberben honfitársaimnak."

Marco Rossi nem számít könnyű mérkőzésre Belfastban Fotó: Koncz Márton - Origo

Marco Rossi azt is elárulta, hogy a keret mindkét új tagjának, Styles Callumnak és Ádám Martinnak is szeretne lehetőséget adni Észak-Írország ellen, azt azonban nem árulta el, hogy kezdőként vagy csereként szán-e nekik szerepet. A kerettel Belfastba tartó minden játékos egészséges, így a szövetségi kapitány mindenkire számíthat, így a férfi A-válogatottban 2015. szeptember 7-én éppen Belfastban debütáló Nagy Ádámra is.

"Sokat változott azóta ez a stadion, mintha egy teljesen más létesítmény lenne – kezdte a Pisa középpályása.

Nagyon örülök, hogy azóta már 58 mérkőzést lejátszottam a válogatottban, holnap pedig egész biztosan kemény meccsünk lesz. Direkt futballt játszó, rakkolós csapat lesz az ellenfelünk. Más típusú mérkőzés lesz, mint a szerbek elleni, ezúttal kontrollálni szeretnénk a meccset, valamint jó és szórakoztató futballt akarunk bemutatni. A lepattanó labdák begyűjtése kulcsfontosságú lesz a találkozón."

Nagy Ádám az elmúlt hat és fél évben a válogatott egyik alapembere lett Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar idő szerint kedden 20 óra 45 perckor kezdődő felkészülési mérkőzést az ír Dermot Broughton vezeti. Asszisztensei a szintén ír Darragh Keegan és Neil Doyle lesznek. VAR ezúttal nem fogja segíteni munkájukat.