Szívinfarktust kapott, azonnal meg kellett műteni a világ egyik legjobb focibíróját

- fbl Horizontal
Barcelona's Spanish defender Gerard Pique is shown the yellow card by Romanian referee Ovidiu Hategan during the UEFA Champions League Group F football match Borussia Dortmund v FC Barcelona in Dortmund, western Germany, on September 17, 2019. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Sürgősségi műtéten esett át a jelenleg a legjobb román játékvezetőnek tartott, a nemzetközileg is elismert Ovidiu Hategan Temesváron, miután vasárnap erős fájdalmat érzett a mellkasában. Az aradi kórházba érve az orvosok közölték vele, hogy szívrohamot kapott, és sürgősen Temesvárra szállították, ahol meg is műtötték - számolt be gsp.ro.

A 41 éves Ovidiu Hategan

az aradi otthonában volt, amikor nagyon erős fájdalmat érzett a mellkasában. Mindez nem sokkal azután történt, hogy a játékvezető befejezte az aznapi edzését.

A lap úgy tudja, a játékvezető azonnal az aradi kórházba sietett - beült az autóba, és egyedül ment oda -, mert az erős fájdalom nem akart múlni. (Az aradi születésű bíró polgári foglalkozása egyébként orvos, így könnyedén fel tudta ismerni a tüneteket.)

Az orvosok az ellenőrzést követően közölték a játékvezetővel, hogy

szívrohamot kapott, és sürgősen Temesvárra szállították. Hategant azonnal a műtőbe vitték. Sztentet ültettek be a bírónak

- koszorúér-szűkület esetén az egyik legkíméletesebb megoldás az ún. sztent beültetés, amely tulajdonképpen egy érfalat kitámasztó fémháló beépítését jelenti - , és a hétvégéig biztosan orvosi felügyelet alatt marad majd.

Ovidiu Hategan szívinfarktust kapott Forrás: AFP/John Macdougall

A hírek szerint késő este Hategan már jól volt, beszélt családjával és egészségügyi személyzetével.

Azonban egyelőre szoros megfigyelés alatt kórházban kell maradnia.

Ovidiu Hategan . aki 2008 óta FIFA-bíró - nemzetközi szinten még legalább négy évig bíráskodhatna, Romániában pedig addig, amíg jól teljesít a fizikális teszteket. A vasárnap este elszenvedett

szívinfarktus azonban akár a játékvezető pályafutásának a végét is jelentheti, még akkor is, ha százszázalékosan is felépülhet.

A román bajnokságban legutóbb 2022. március 3-án az FC Arges és az FCSB 1-0-s párharcát vezette, az utolsó nemzetközi mérkőzés pedig a Bajnokok Ligájában volt, az Atlético Madrid-Manchester United 1-1-re végződő találkozón.

A román média szerint Hategannak az eddigi szakmai eredményei alapján jó esélye volt, hogy beválogassák az idei katari világbajnokság játékvezetői közé.

Pályafutásának kellemetlen pillanatai közé tartozik az a 2020 decemberében félbeszakított Paris Saint-Germain-Basaksehir Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés, amikor a negyedik bíró, Sebastian Coltescu, a török csapat másodedzőjét, Pierre Webot feketének nevezte, miközben Hategannak javasolta, hogy adjon neki piros lapot. Mindkét csapat játékosai tiltakozásképpen elhagyták a pályát.

Hategan a 2018-ban a Nemzetek Ligájában lejátszott Németország-Hollandia meccs közben tudta meg, hogy édesanyja meghalt. A mérkőzést ennek ellenére végig vezette, majd a lefújás után a pályán elsírta magát,

és a játékosok voltak az elsők, akik részvétüket fejezték ki, és vigasztalták.