A pótselejtezős kudarc ellenére Mancini maradni akar az olasz válogatott élén

2022.03.28. 14:33

A világbajnoki pótselejtezős, kínos kudarc ellenére szeretne a posztján maradni Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az 57 éves szakember hétfőn azt mondta, még fiatal, és az Európa-bajnoki diadal után vb-t is akar nyerni a nemzeti csapattal. Ez utóbbi cél eléréséhez ugyanakkor még sok idő kell, a Squadra Azzurra ugyanis csak néző lesz idén Katarban, miután a múlt héten, hazai környezetben alulmaradt Észak-Macedóniával szemben, így kedden a rivális küzdhet meg Portugáliával a részvételért (az olaszok ugyanekkor a másik vesztessel, Törökországgal játszanak barátságos találkozót).

Roberto Mancini maradnaForrás: AFP/Franck Fife

Az olaszok egymás után másodszor maradnak le a vb-ről, s a mostani kudarc azért is nagyon fájó a szurkolóiknak, mert mindössze nyolc hónappal azután kellett átélniük, hogy kedvenceik Eb-t nyertek Londonban.Mancini szerződése a 2026-os kanadai, észak-amerikai, mexikói közös rendezésű világbajnokságig szól. A múlt heti vereség után többen, így a szövetség elnöke, Gabriele Gravina is arra kérték, hogy maradjon.

Ajánlataink