Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Lengyelországban az Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen. Az első félidőben a magyar válogatott Németh András révén egy csodagóllal szerzett vezetést, azonban a házigazdák a 94. percben büntetőből egyenlítettek.

Gera Zoltán szövetségi edző tanítványai az első félidőben mezőnyben felvették ugyan a vendéglátók tempóját, de a lengyelek a kapura jóval több veszélyt jelentettek, kapufájuk is volt. A 35. percben mégis a magyarok szerezték meg a vezetést: formás jobb oldali akció végén Baráth Péter centerezésére Németh András érkezett a hosszún jó ütemben. Erre a lengyelek újabb kapufával válaszoltak a szünetig.

A második félidőben a gyorsabb lengyelek előtt ritkán adódott helyzet, mert a szervezett magyar védelem jól tömörült. Pár kontrából veszélyt is okoztak a vendégek - Németh lőtt kapu mellé ígéretes helyről -, de a hajrában nagyon beszorultak, és a házigazdák a 93. percben büntetőhöz jutottak, amit Michal Skoras értékesített.

A magyar U21-es együttes változatlanul negyedik a csoportjában, és maradt a négypontos hátránya az előtte álló lengyelekkel szemben.

U21-es Eb-selejtező, B csoport:
Lengyelország-Magyarország 1-1 (0-1)
gólszerzők: Skoras (94. - 11-esből), illetve Németh (35.)

A magyarok június elején Németországban, majd utolsó mérkőzésükön Lettországban vendégeskednek.

A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, amelyekből az első helyezettek a legjobb másodikkal - a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva - automatikusan kijutnak a Georgiában és Romániában 2023 nyarán sorra kerülő tornára. A másik nyolc csoportmásodik oda-visszavágós párharcot vív szeptemberben.