Sallai Roland: Az utolsó percig küzdöttünk, csúsztunk-másztunk

DIBUSZ Dénes
Belfast, 2022. március 29. Dibusz Dénes magyar kapus az Észak-Írország - Magyarország felkészülési mérkőzésen a belfasti Windsor Park stadionban 2022. március 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az Észak-Írország elleni győzelmet követően is kritikusan nyilatkozott, ahogy a meccs legjobbja, Dibusz Dénes is látta a hibákat. A győztes gólt szerző Sallai Roland a csapat küzdenitudását emelte ki, és hozzá hasonlóan Fiola Attila is a Ferencváros kapusát magasztalta.

"A szerbek elleni meccs után a vereség ellenére is elégedettebb voltam a játékunkkal. Akkor csak az eredmény hiányzott a játékunkból.

Amiért én vagyok a felelés, mert az utolsó tíz perc cseréli miatt elveszítettük az egyensúlyunkat" - mondta önkritikusan Marco Rossi szövetségi kapitány.

"A 80. percig nagyon jó dolgokat csináltunk, bár lehetett volna több kezdeményezés a játékunkban, különösen hátulról indítva.

Rossi szerint a Nemzetek Ligájában inkább olyan meccseket fogunk játszani, mint a szerbek ellen, ahol jól passzoló labdabiztos csapatok ellen kell játszanunk.

"A következő négy meccs olyan lesz, amelyeken lehet, hogy egyetlen pontot sem fogunk szerezni. Ez a realitás, de éppen ezért dolgozunk napról napra egyre keményebben" - tekintett előre a szakember.

"A gól után sokat kockáztatott a hazai csapat, sok beadás érkezett, próbáltak bennünket beszorítani, miközben egyre kevesebb kontrát tudtunk vezetni. Volt a végén néhány fejesük, egy-két lövésük, igaz, hogy a végén az én butaságom is volt, hogy még egy helyzetük lett. Bíztam benne, hogy bátrabban tudunk játszani, és egy kontrával meg tudjuk még őket lepni, de összességében az a fontos, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést a nagyon nehéz pályán" - mondta a meccs legjobbja, Dibusz Dénes.

Dibusz Dénes parádézott a magyar kapuban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Arra a kérdésre, hogy a hajrában bemutatott bravúrok közül melyik védés volt a legnagyobb, a Ferencváros kapusa így válaszolt: "Talán az utolsó volt, de az nem teljesen rajtam múlt, mondjuk, hogy pont eltalált a labda. Annak is örülök, hogy hibám után kilakult helyzetnél javítani tudtam."

- mondta Sallai Roland, aki szerint a fegyelmezettség és a taktikai fejlődés hozta meg a sikert.

"Ajtócsapkodós mérkőzésre számítottunk, még élt bennünk a 2015-ben az utolsó percben elbukott győzelem emléke. A végén szerencsére Dini védett egy, két, három, négy nagyot, és örülünk, hogy győzelemmel mehetünk haza" - mondta Fiola Attila.