Társoldalunk:

A Napoli a csapatkapitányi karszalaggal bírná maradásra a klasszis védőjét

2022.03.29. 08:40

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli csapata mindenképpen meg akarja tartani Kalidou Koulibaly-t, és a csapatkapitányi karszalagot is felajánlaná a szenegáli középhátvédnek.

A Calciomercato forrásai szerint a Napoli meg szeretné hosszabbítani Kalidou Koulibaly 2023 nyarán lejáró szerződését. Sőt, az olasz csapat a következő szezontól a csapatkapitányi karszalagot is felajánlaná a szenegáli játékosnak.

Kalidou Koulibaly a Napoli erősségeForrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A 30 éves hátvédet az olasz klub 2014-ben mindössze 6.5 millió font ellenében szerezte meg a belga Genktől, általános piaci értéke a Serie A-ban azonban több mint tízszeresére emelkedett. Koulibaly az elmúlt hét év alatt több mint 300 mérkőzésen lépett pályára a Napoli szerelésében. Az elmúlt nyáron állítólag a Manchester City és a Paris Saint-Germain is érdeklődött iránta, de végül maradt a Napolinál. A védő az idei szezonban 20 bajnokin és összesen 27 tétmérkőzésen lépett pályára a dél-olasz egylet színeiben.

Koulibaly megtartása azért lenne nagyon fontos a nápolyiak számára, mert legnagyobb erősségei közül Lorenzo Insigne biztosan elhagyja a csapatot, illetve a gólrekorder Dries Mertens jövője is bizonytalan a klubnál.