Vágólapra másolva!
A Cercle Brugge kapusa, Miguel Van Damme 28 éves korában meghalt - számolt be a tragikus hírről a sporza.be. Öt évig nem a futballpályán kellett küzdenie, hanem a betegése ellen, ugyanis leukémiás volt. 

Miguel Van Damme csatárként kezdte a pályafutását az FC Lembekénél, de a Maldegemnél kapus lett. Ott 17 évesen debütált az első csapatban, majd két évvel később a Cercle Brugge együtteséhez igazolt.

Egy évvel később az edző, Lorenzo Staelens meg is adta neki a lehetőséget, bár az első idényeiben jobbára főként a kispadon ült. Ez megváltozott, amikor

Cercle Brugge kiesett a másodosztályba, ekkor Van Damme lépett elő első számú kapussá.

A Cercle Brugge kapusa, Miguel Van Damme feladta a leukémia elleni harcot Forrás: Belga via AFP/Virginie Lefour

Éppen akkor,

amikor úgy tűnt, hogy megismerik majd a nevét a futballvilágban, jött a lesújtó hír, a kapusnál leukémiát diagnosztizáltak. Az edzések helyett sajnos kemoterápia várt rá. Van Damme felépült, sőt gyógyultnak is nyilvánították.

Ennek ellenére nem sokszor tudott visszakerülni a kapuba, utoljára a 2019-es rájátszás során védett. Ezt követően újra felbukkant a testében a betegség, amely ismét távolt tartotta a focipályától.

Szeptemberben jött az újabb lesujtó hír, miszerint már a kezelés sem nyújt segítséget. Ezt azután közötlték vele, hogy két nappal előtte tudta meg, hogy apa lesz.

Utolsó hónapjaiban azért küzdött, hogy láthassa a gyermekét.

- mondta akkor a kapus. Végül sikerült neki, ugyanis tavaly

májusban megszületett a lánya, Camille. Azonban ez a boldogság kevesebb mint egy évig tartott.

Úgy harcoltál, mint egy oroszlán. Nagyon hálásak vagyunk azért, aki voltál. Példa sokak számára. Rádöbbentettél, nincs olyan, hogy valaki feladja. Még ha csak egy kis siker is volt, újra és újra túltette magát rajta. Pihenj most drágám. Többet érdemeltél, de

most már megszabadultál minden fájdalomtól. Szívesen látnánk. Nagy ölelés neked a lányoktól. Később találkozunk"

- írta felesége, Kyana a megható búcsúüzenetében.