Hazai pályán fütyülték ki az angol válogatott sztárját

775787443 fbl Horizontal FOOTBALL
England's defender Harry Maguire (L) vies with Ivory Coast's striker Maxwel Cornet (R) during the international friendly football match between England and Ivory Coast at Wembley stadium in north London on March 29, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az angol fociválogatott hazai pályán barátságos meccsen lépett pályára Elefántcsontpart ellen. A világbajnoki résztvevő angolok 3-0-ra nyertek, de több szurkoló folyamatosan fütyülte a Manchester United csapatkapitányát, Harry Maguire-t.

Maguire finoman szólva sem élete formáját nyújtja Manchesterben, ennek ellenére Southgate bízik az Európa-bajnoki ezüstérmes játékosában.

Harry Maguire-t folyamatosan fütyülte a drukkerek egy csoportja Forrás: AFP/Glyn Kirk

„A játékos fogadtatása egy vicc. Amit értünk tett, amit a válogatottban eddig mutatott, az fenomenális. Nem is értem. Vagy együtt vagyunk a csapattal, együtt harcolunk a célokért vagy sehogy. Angol válogatott mezben focizik, így őt is támogatni kell, tényleg nem értem az egészet. Szinte szabálytalanság nélkül hozta le a meccset. Az első gól előtt remekül lépett fel, szerepe volt a második gólban is. A csapat teljesen egységes, tudjuk, hogy vannak nehezebb periódusok, de topjátékos, ezt is át fogja vészelni.

Ez azért is veszélyes, mert ilyenkor a többi játékos is arra gondolhat, hogy egy nap engem is fütyülhetnek majd. Harry szerintem a klubja legjobb védője, de minden pályára lépése után darabokra szedik, ami példátlan" – mondta Southgate.

Jack Grealish is elmondta a véleményét az esetről. Szerinte Maguire remekül játszott és érthetetlenül áll a történtek előtt. Jordan Henderson, a Liverpool csapatkapitánya pedig a közösségi oldalain fejezte ki nemtetszését az esettel kapcsolatban.