Társoldalunk:

Hazai pályán fütyülték ki az angol válogatott sztárját

2022.03.30. 08:16

Az angol fociválogatott hazai pályán barátságos meccsen lépett pályára Elefántcsontpart ellen. A világbajnoki résztvevő angolok 3-0-ra nyertek, de több szurkoló folyamatosan fütyülte a Manchester United csapatkapitányát, Harry Maguire-t.

Maguire finoman szólva sem élete formáját nyújtja Manchesterben, ennek ellenére Southgate bízik az Európa-bajnoki ezüstérmes játékosában.

Harry Maguire-t folyamatosan fütyülte a drukkerek egy csoportjaForrás: AFP/Glyn Kirk

„A játékos fogadtatása egy vicc. Amit értünk tett, amit a válogatottban eddig mutatott, az fenomenális. Nem is értem. Vagy együtt vagyunk a csapattal, együtt harcolunk a célokért vagy sehogy. Angol válogatott mezben focizik, így őt is támogatni kell, tényleg nem értem az egészet. Szinte szabálytalanság nélkül hozta le a meccset. Az első gól előtt remekül lépett fel, szerepe volt a második gólban is. A csapat teljesen egységes, tudjuk, hogy vannak nehezebb periódusok, de topjátékos, ezt is át fogja vészelni. Emlékszem még nagyon régen volt olyan, hogy fütyültek a szurkolók, de mit várnak? Hogy valaki jobban fog játszani, ha kifütyülik? Ez azért is veszélyes, mert ilyenkor a többi játékos is arra gondolhat, hogy egy nap engem is fütyülhetnek majd. Harry szerintem a klubja legjobb védője, de minden pályára lépése után darabokra szedik, ami példátlan" – mondta Southgate.

Jack Grealish is elmondta a véleményét az esetről. Szerinte Maguire remekül játszott és érthetetlenül áll a történtek előtt. Jordan Henderson, a Liverpool csapatkapitánya pedig a közösségi oldalain fejezte ki nemtetszését az esettel kapcsolatban.