Világcsúcsot jelentő 100 ezer néző előtt rendezik meg a női El Clásicót

fbl Horizontal
Barcelona's Spanish midfielder Alexia Putellas (L) talks with Real Madrid's Spanish goalkeeper Misa prior to shooting a penalty kick during the women's UEFA Champions League quarter final first leg football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Alfredo di Stefano stadium in Madrid on March 22, 2022. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Világcsúcsot jelentő, közel 100 ezer néző lesz szerda este (ma) a Camp Nou Stadionban az FC Barcelona és a Real Madrid női csapatainak Bajnokok Ligája negyeddöntőjén.

A hivatalos adatok szerint telt házat jelentő, 99 354 szurkoló foglal majd helyet a legendás létesítményben, ezzel ez az El Clásico lesz a minden idők legnagyobb létszámú közönsége előtt sorra kerülő női futballmérkőzés.

Közel 100 ezer nézőt várnak szerda este a Camp Nou-ba Forrás: AFP/Javier Soriano

A rekordot az 1999-es világbajnokság döntője tartja, akkor a pasadenai Rose Bowlban 90 195 szurkoló látta az Egyesült Államok-Kína találkozót.

Ami a klubfutballt illett, ebben a tekintetben jelentősen túlszárnyalja majd az aktuális csúcsot a találkozó, hiszen jelenleg az Atlético Madrid és a Barcelona 2019-es mérkőzése vezet, amelyet 60 739 néző látott a Metropolitano Stadionban.

A címvédő Barcelona a párharc első felvonását 3-1-re nyerte Madridban, a katalánok női csapatának ez lesz az első fellépése szurkolók előtt a Nou Campban, az együttes ugyanis alapvetően a Johan Cruyff Stadionban játssza hazai mérkőzéseit, átlagosan 2938 drukker előtt.