A Sahtar Donyecktől igazolt brazil középpályást a Lyon

fbl Horizontal
Shakhtar Donetsk's Brazilian forward Tete (L) and Inter Milan's Italian defender Alessandro Bastoni vie for the ball during the UEFA Champions League football match between Shakhtar Donetsk and Inter Milan at the Olympic Stadium in Kiev on September 28, 2021. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokságban tizedik helyen álló és az Európa-ligában negyeddöntős Olympique Lyon a szezon végéig szerződtette a brazil Tetét az ukrán Sahtar Donyeck csapatától.

A megállapodást azért lehetett megkötni, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) az ukrajnai háborús helyzet miatt engedélyezte a kluboknak, hogy az átigazolási időszakon kívül szerződtessenek futballistákat az ukrán egyesületekből.

A 22 éves Mateus Cardoso Lemos Martins - sportági becenevén Tete - 2019-ben a brazil Gremiótól érkezett a Sahtarhoz,

azóta 108 mérkőzésen játszott és 31 gólt szerzett.

A középpályás tagja volt a 2019-ben Ukrán Kupát nyert donyecki csapatnak, amellyel kétszer a bajnokságban is diadalmaskodott.

A Lyon csütörtökön közleményben jelentette be Tete szerződtetését, és úgy fogalmazott, hogy a játékos jelentős erősítés a francia bajnokság hajrájára készülő együttesnek.

A Ligue 1-ből kilenc forduló van hátra, a Lyon vasárnap a 14. helyen álló Angers-t fogadja.

Az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzéseit jövő csütörtökön rendezik, a Lyon az angol West Ham United vendége lesz.