Vágólapra másolva!
Bár kevés esély mutatkozik rá, olasz sajtóhírek szerint egy bizarr elmélet miatt mégis reménykedhetnek az olaszok a vb-szereplésben.

Az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatott hatalmas meglepetésre kikapott Palermóban Észak-Macedóniától a vb-pótselejtező elődöntőjében, amivel biztossá vált, hogy nem lesz ott a katari vb-n, vagyis sorozatban másodszor marad le a világ legjelentősebb futballtornájáról.

Ám több olasz lap, köztük a La Gazzetta dello Sport és a Sport Mediaset is arról számolt be, hogy Roberto Mancini együttesének maradt némi reménye a kijutásra egy bizarr elmélet miatt.

A brazil származású Joao Pedro 30 évesen, az észak-macedónok ellen debütált az olasz válogatottban Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Irán ugyanis ismét megtiltotta a nőknek, hogy a stadionban nézzék meg az iráni és a libanoni nemzeti válogatott labdarúgó-mérkőzését, amelyre hiába vásárolt jegyet mintegy kétezer nő, egyikük sem mehetett be a stadionba.

Ez persze nem olyan meglepő, hiszen az iszlám köztársaságban a nőknek negyven éve általában tilos futballmeccsekre járniuk. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azonban 2019 szeptemberében utasította Iránt, hogy tegye korlátozás nélkül látogathatóvá a stadionokat a nők számára. Olasz sajtóhírek szerint az Iráni Labdarúgó-szövetség egyik tagja, Mehrdad Seradschi a Twitteren arról számolt be, hogy aggasztó híreket hallott a FIFA-tól és az Ázsiai Labdarúgó Szövetségtől (AFC) a helyzettel kapcsolatban.

Iránban ismét tilos a nőknek meccsre járni, a FIFA kizárással is sújthatja az ország nemzeti csapatát Forrás: AFP/Atta Kenare

A legdrasztikusabb büntetés Irán kizárása lehet a világbajnokságról.

Amennyiben ez megtörténne, úgy a FIFA a világranglistán a legmagasabban jegyzett ország válogatottjával pótolná Dragan Skocic együttesét. Ez a csapat Olaszország lenne, amely a hatodik helyen áll a legfrisebb világranglistán.

A labdarúgás történetében azonban még egy olyan csapatot sem zártak ki a világbajnokságról, amely kvalifikálta magát a tornára, így ez a lépés példátlan lenne.