Társoldalunk:

A Fradi kapusával jobban szerepel a magyar fociválogatott

2022.03.31. 09:02

Több hatalmas védést is bemutatott a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes az Észak-Írország elleni 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen. Marco Rossi szövetségi kapitány egyre nagyobb gondban van az első számú kapus kérdése kapcsán.

Bravúrok sorozatával járult hozzá Dibusz Dénes, hogy a magyar válogatott kapott gól nélkül zárta a belfasti, északírek elleni meccset. Az 1-0-s győzelem leginkább a Ferencváros kapusának volt köszönhető, hiszen ismét kiválóan helyettesítette az első számú kapust, Gulácsi Pétert.

"Összességében minden jó, ha jó a vége, hiszen sikerült megnyerni ezt a mérkőzést – nyilatkozta az M4 Sportnak a 31 éves Dibusz. A legutolsó lövést szerencsésen védtem, eltalált, de nyilván az volt a legfontosabb számomra, és a csapat számára is."

Dibusz azonban nemcsak az északírek ellen, hanem egyébként is jó ómen a válogatottnak: a legutóbbi hét párharc során, amelyeken végig pályán volt, egyaránt nyert Marco Rossi csapata, veretlenségi szériája pedig zsinórban kilenc mérkőzés óta tart - írja a Bors.

Dibusz Dénes világklasszis teljesítményt nyújtottForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Gulácsival ezzel szemben már nyolc összecsapás óta nyeretlen a válogatott (szintén a teljes 90 perc alatt). Az RB Leipzig kapusának 13 győzelem, 8 döntetlen és 21 vereség a mérlege a válogatottnál, eközben Dibusznak 10 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség a statisztikája.

Fontos azonban hozzátenni, hogy a Ferencváros hálóőre jórészt gyengébb csapatok ellen érte el pozitív mutatóit, míg Gulácsinak csak a tavaly nyári Európa Bajnokságon Portugáliával, Franciaországgal és Németországgal kellett szembenéznie, ahol mindhárom találkozón remekül védett. Egy biztos, Rossinak igazi luxusproblémával kell szembenéznie, ugyanis két remek képességekkel rendelkező kapus közül kell választania, ráadásul mindketten jó formának is örvendenek.

"A kapusposzt az egyetlen, ahol rendben vagyunk. Gulácsi Péter és Dibusz Dénes is jó, sőt, Szappanos Péter is megbízható" – fogalmazott a kapitány.