Vágólapra másolva!
Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a német Bildnek adott interjúban elmondta, hogy már javában készül az edző szakmára, az álma pedig az, hogy a válogatott szövetségi kapitánya legyen.

A 34 éves támadó karácsonykor még az intenzív osztályon feküdt Heidelbergben. Egy fejműtét után volt, és a pályafutása végével is fenyegették. Februárban azonban a Mainz csapatától a svájci bajnokságban szereplő Basel csapatához igazolt, amelyben hat meccsen már négy gólnál jár.

Hálás vagyok és mindig hálás leszek a Heidelbergi Egyetemi Kórháznak" - mondta Bildnek Szalai, aki hozzátette, hogy talán az sem volt véletlen, hogy a fejműtétje után az első gólját fejjel szerezte.

Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szalai a műtét utáni első néhány mérkőzésen még egy speciális fejpántot viselt, de szerencsére erre már nincs szüksége. A válogatott csapatkapitánya egészséges, remek formában van, ráadásul hamarosan apa lesz, így most érthető, hogy a fellegekben jár.

"Ez természetesen teljesen új dolog számomra. Annyira boldog vagyok, azt kívánom, hogy minden jól menjen és jó apa legyek" - folytatta Szalai, akinek a párja a csodaszép modell, Krista Tcherneva.

Szalai Ádám szerelme, Krista Tcherneva Forrás: instagram.com/kristatchv

A 34 éves csatár tudja, hogy már nincs sok hátra az aktív pályafutásából, de továbbra is a labdarúgásban képzeli el a jövőjét, és már Magyarországon meg is kezdte az edzői tanulmányait.

- tette hozzá Szalai, aki végezetül elmondta, hogy egy nagy nagyon szeretne a magyar válogatott szövetségi kapitánya lenni. "A szívemben mindig is a válogatott volt és lesz az első helyen. Meglátjuk, mit hoz a jövő".

Szalai Ádám 2009. február 11-én mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben 80 mérkőzésen szerepelt, ezzel 11. helyen áll az örökranglistán.