Vágólapra másolva!
Gareth Southgate, a magyarokkal azonos Nemzetek Ligája-csoportban szereplő angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai világbajnokok lehetnek az idén Katarban, de ehhez "a tökéleteshez közeli" teljesítményre lesz szükségük.

A legutóbbi vb-n negyedik, tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes együttest irányító szakember a brit médiának nyilatkozva beszámolt róla, hogy a héten a szakmai stáb elmondta a játékosoknak: ha bejutnak az elődöntőbe, akkor be tudnak kerülni a fináléba, ahogyan az Eb-n is tették, ha pedig már döntősök, akkor meg is nyerhetik azt.

- fogalmazott Southgate.

Gareth Southgate nagyon hisz a csapatában Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az angol szövetségi kapitány szerint megkérdőjelezhetetlen, hogy az ellenfelek tisztelik a háromoroszlános válogatottat, és a riválisok közül egyik sem szívesen játszana ellenük.

- tette hozzá.

Gareth Southgate szerint mindenki ellenük fog készülni Forrás: AFP/Ben Stansall

A november 21-én kezdődő és december 18-ig tartó katari vb csoportsorsolását pénteken (ma) tartják Dohában. A Nemzetek Ligája A divíziójában az angolok a magyarok mellett a németekkel, valamint az Eb-címvédő olaszokkal találkoznak majd júniusban és szeptemberben.