Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya MOL csapatnak adott interjújában értékelte csapata szerbek és északírek elleni felkészülési mérkőzését, és elmondta, hogy elégedett volt a két újonccal, Callum Stylesszal és Ádám Martinnal.

A magyar csapat Szerbia ellen jól futballozott, mégis vereséget szenvedett. Ellenben Észak-Írországban visszafogott teljesítményt nyújtott, de így is nyerni tudott.

"Összességében úgy fogalmaznék, a két meccs jól szolgálta a felkészülésünket. Természetesen láttam problémákat, és láttam sok olyan dolgot is, ami tetszett a játékunkban, de az ilyen meccsek pont erre valók: megnézzük, mi nem működik, ami pedig működik, azt megpróbáljuk még jobbá tenni. A szerbek és az észak-írek elleni meccsen ehhez még hozzájött egy fontos dolog: újoncokat avattunk.

- kezdte az értékelést Marco Rossi, aki hangsúlyozta, hogy Szerbia ellen nem játszott rosszul csapatként a válogatott, de a meghatározó egyéni teljesítmények ezúttal sok játékosnál elmaradtak.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Koncz Márton - Origo

A szerbek elleni meccs utolsó pillanatában Szoboszlai Dominik egyenlíthetett volna, de a lipcsei csapat légiósa kihagyta a hatalmas helyzetét. Szoboszlainak nem ez a két meccs volt élete legjobbja, és Rossi szerint nem volt egyedül azzal, hogy a megoldásai nem igazán jöttek be.

"A csapatjátékunk rendben volt, mindenki tette a dolgát, de ha az egyéni teljesítményeket elemezzük, sem Szalai Ádámnak, sőt a gólja ellenére Sallai Rolandnak sem volt igazán jó meccse.

- tette hozzá az olasz szakember, aki azt is elmondta, hogy a győzelem ellenére elégedetlen volt az Észak-Írország elleni mérkőzéssel, ugyanis a játékosok taktikailag túl sokat hibáztak, ami megengedhetetlen.

Szoboszlai Dominik most nem nyújtott kiemelkedőt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Rossi az interjúban elmondta, hogy a szövetség részéről továbbra is érzi a bizalmat, azonban az a benyomása, hogy a szurkolók nem annyira bíznak a döntéseiben, mint korábban.

A két újoncról, Callum Stylesről és Ádám Martinról azt mondta, nagyon jó benyomást tettek rá.

Stylest ezért is próbálta ki több poszton is. A Barnsley játékosa jól játszott a bal oldalon, illetve hatos pozícióban is, a kapitány pontosan ezt várta tőle, amikor a meghívása mellett döntötte. Ugyanez igaz a paksi Ádám Martinra is, akit korábban nem ismert, de nagyon tetszett, amit kapott tőle, még ha nem is tudta igazán megmutatni magát, mert kevés labda jutott el hozzá.

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el.