Vágólapra másolva!
Továbbra is éles verseny folyik az angol élvonalban, a Premier League-ben szereplő Chelsea megvásárlásáért. A legesélyesebbnek tartott Ricketts család most egy nyilatkozatban kötelezte el magát a klub értékeinek megtartása mellett.

Mióta a brit kormány, illetve a Premier League rákényszerített Roman Abramovicsot, a Chelsea orosz tulajdonosát, hogy eladja a londoni klubot, sorra tűnnek fel a vevőjelöltek. A közel-keleti befektetőkkel szembeni szurkolói ellenállás miatt szinte biztos, hogy amerikai kézbe fog kerülni a klub, amely a The Wall Street Journal című gazdasági lap számításai szerint mintegy 3 milliárd dollár értékben cserélhet gazdát.

A vevőjelöltek között többek között ott van a Los Angeles Dodgers baseballcsapatának tulajdonosa, Todd Boehly, a Boston Celtics társtulajdonosa, Stephen Pagliuca, és a Philadelphia 76ers társtuladonosai, Josh Harris és David Blitzer is. De befutónak a Chicago Cubs baseballcsapatát tulajdonló milliárdos Ricketts család tűnik - amelyik ellen már ugyancsak tüntettek a Chelsea szurkolói.

Chelsea-szurkolók tüntetnek a Ricketts család ellen a családfő rasszista megjegyzései miatt Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az elmúlt napokban azonban a család részéről a tárgyalásokat vezető Tom és Laura Ricketts többször is találkozott a szurkolói csoportok képviselőivel. A vevőjelöltek itt ígéretet tettek arra, hogy nem költöztetik el a csapatot, megtartják a klub címerét és színeit is. Ezeknél is fontosabb azonban, hogy leszögezték, a Chelsea a jövőben semmilyen körülmények között nem fog részt venni az Európai Szuperliga projektben, miközben mindent megtesznek, hogy a kontinens élcsapatai között tartsák mind a férfi, mind az előző idény végén BL-döntőt játszó női együttest.