Kizárással és pontlevonással fenyegetik az eladósodott focicsapatokat Kínában

(SP)CHINA-JIANGYIN-FOOTBALL-CSL-TIANJIN VS WUHAN (CN) se Horizontal
Komoly szankciókkal fenyegetik az eladósodott kínai futballklubokat
Vágólapra másolva!
Kizárás és pontlevonás is fenyegeti azokat a kínai labdarúgóklubokat, amelyek nem rendezik tartozásaikat a megadott határidőknek megfelelően.

A fizetésekkel adós klubok számára a kínai szövetség (CFA) december 31-ig adott határidőt a hátralék teljes rendezésére, mielőtt kizárná őket. Addig is pontlevonással sújtja azokat, amelyek július 31-ig nem törlesztik tartozásuk legalább 30 százalékát, majd október 31-ig a teljes összeg 70 százalékát. Előbbi esetben három pontot vonnak le - plusz nem regisztrálhatják nyáron szerződtetett új igazolásaikat -, utóbbinál viszont már hat ponttól esnek el.

Komoly szankciókkal fenyegetik az eladósodott kínai futballklubokat Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Yang Lei

A CFA döntése azt követően született meg, hogy vasárnap megbeszéléseket folytattak az első három osztályban szereplő klubokat képviselő profi ligával.

Két évvel ezelőtt hasonló jellegű anyagi problémák miatt szűnt meg az élvonalbeli Tiencsin Csüancsien, majd 2020 tavaszán tizenegy klubot zártak ki tartozásai miatt, köztük a kétszeres bajnok Liaoning FC-t, a kilencvenes évek egyik meghatározó, nagy hagyományokkal bíró kínai együttesét.