Vágólapra másolva!
Édesapja, Jorge jelentette be, hogy Gonzalo Higuaín a szezon végén felhagy az aktív labdarúgással. Az argentin futballista jelenleg David Beckham klubjának, az Inter Miaminak a játékosa, de pályafutása során többek között a Real Madridban, a Napoliban és a Chelsea-ben is megfordult.

A 34 éves csatár jelenleg az MLS-ben szereplő Inter Miami játékosa, amelynek a legendás David Beckham a tulajdonosa. Az Egyesült Államokban a bajnokság alapszakasza novemberben ér véget, míg a rájátszás döntőjét december 11-én rendezik.

mondta fia helyzetéről Jorge Higuaín.

"Szeretném, ha később is maradna a labdarúgás világában. Rengeteget tud erről a sportról. Minden megvan benne a győzelemhez. Nagy kár lenne, ha eltávolodna a focitól" - tette hozzá a futballista édesapja.

Higuaín a River Plate együttesében kezdte a karrierjét, majd Fabio Capello irányítása idején került a Real Madridhoz, a klub színeiben háromszor lett spanyol bajnok.

Később a Napolihoz igazolt, ahol rendkívül gólerősen futballozott, a 2015/2016-os szezonban rekordnak számító 36 találattal lett a Serie A gólkirálya.

2016-ban 90 millió euróért szerződött a Juventushoz, amellyel szintén három bajnoki címet hódított el, majd a Milanban és a Chelsea-ben is megfordult, aztán 2020-ban igazolt Amerikába.

Gonzalo Higuaín az Inter Miami csapatából vonul vissza Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Michael Reaves

Higuaín az argentin válogatottban 75 meccsen lépett pályára, tagja volt a 2014-es világbajnokságon ezüstérmes együttesnek.

Forrás