Jürgen Klopp elmondta, kit tart a világ legjobb edzőjének

Klopp Guardiola
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) greets Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola after the English Premier League football match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 19, 2017. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Akár a bajnoki címről is dönthet majd a vasárnapi Manchester City-Liverpool meccs, ugyanis a hazai csapat mindössze egy ponttal előzi meg Jürgen Klopp Liverpoolját. A meccs előtti sajtótájékoztatón Klopp a világ legjobbjának nevezte az ellenfél mesterét, Pep Guardiolát.

Klopp azután vette védelmébe legnagyobb riválisát, hogy sokan azt rótták fel neki, hogy a különösen fontos meccsek előtt kicsit túlgondolja csapata taktikáját. Ezzel kapcsolatban Guardiola azt mondta, hogy sokszor túlgondolja a taktikát, de szerinte ezért érnek el jó eredményt a csapatai a Bajnokok Ligájában, és ez a dolga, hogy folyamatosan új dolgokat találjon ki.

„Ironizált" – mondta a Liverpool edzője, Jürgen Klopp. „Valahol az jelent meg nemrég, hogy nem tudom megértetni magam a csapat játékosával, Luis Diazzal. Felelősség is létezik a Földön. Pep ironizált, amikor azt mondta, szereti túlgondolni a dolgokat.

és csak a véletlen műve, hogy a Bajnokok Ligájában eddig nem sikerült nyernie a Cityvel. Ha valaki kételkedik benne, az nem is tudom, hogy lehetséges" - mondta Klopp, aki látványos meccsre számít, mert két hasonló csapat találkozik.

Jürgen Klopp és Pep Guardiola Forrás: AFP/Paul Ellis

„Ritka, amikor két topcsapat jó meccseket játszik, de nekünk ez sikerülni szokott. Mindkét csapat támadó focit játszik, győzelemre tör, keresi a területeket, újabb jó meccsre számítok."

Az udvariaskodás itt véget is ér minden bizonnyal, mert nagyon fontos meccs lesz a vasárnapi. A címvédő City előnye mindössze egy pont a Liverpool előtt, amely zsinórban 10 meccse hibátlan a Premier League-ben.

„A sportban kellenek a riválisok. Biztos vagyok benne, hogy Nadal és Federer is segítette egymást a teniszben. Nem biztos, hogy a mi esetünkben is ez a helyes meglátás, de a City remeklése biztosan nem gátolta a mi fejlődésünket. Mindkét csapat BL-meccset játszott kedden, volt idő felkészülni, mindent bele fogunk adni" - tette hozzá Klopp.

A City 2019-ben hasonló utat járt be, mint a Liverpool. Akkor a szezon végén 14 meccset nyert a manchesteri csapat, és egy ponttal megelőzte a Liverpoolt. A City sorsdöntő meccsek elé néz, ugyanis a Liverpool után jön az Atlético elleni visszavágó, majd újra a Liverpool az FA-kupa döntőjéért.