Társoldalunk:

Máris megvan Kondás Elemér utódja Diósgyőrben

2022.04.08. 12:54

Péntek délelőtt számolt be róla a Diósgyőr, hogy az NB II második helyén álló csapat megválik Kondás Elemér vezetőedzőtől. Akkor még nem lehetett tudni biztosan, de végül a pletykák igaznak bizonyultak és a csütörtökön a harmadik helyezett Szeged csapatától távozó Dragan Vukmir lett a csapat új edzője.

„A klubnál a legfontosabb a feljutás, így minden döntés ennek érdekében születik. A váltásra azért került sor, mert a legutóbbi hazai rangadón a közvetlen riválisunktól elszenvedett vereség a tulajdonos és a klubvezetés meglátása szerint egy hosszabb folyamat eredménye volt, nem egy mérkőzés alapján döntöttünk a váltás mellett" - nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója, utalva ezzel arra, hogy éppen a Szeged április 3-án 5-0-ra nyert Miskolcon.

Dragan Vukmirral folytatja a DiósgyőrForrás: dvtk.eu

„A célunk továbbra is a feljutás, a Szeged elleni találkozón és az azt megelőző mérkőzéseken azonban nem tudtuk felfedezni azokat a játékelemeket, ami garancia lenne erre. Kondás Elemér munkáját köszönöm, és külön öröm, hogy győztesen hagyhatta el Dorogon a csapattal együtt a pályát, Így megmaradt az az előnyünk a Szegeddel szemben, ami fontos ahhoz, hogy kiharcoljuk az NB I-es tagságot. Dragan Vukmir munkáját az egész szezonban figyelemmel követtük, megítélésem szerint egy igazi fejlesztő edző, a játékosai sokat fejlődtek a keze alatt, nekünk is erre van szükségünk, hiszen egyrészt vannak olyan játékosaink, akikből nem hoztuk ki a maximumot, pedig korábban már bizonyítottak csapataikban és komolyabb eredményeket is tudtak elérni, másrészt ne feledkezzünk el arról, hogy van egy akadémiánk, sok fiatal tehetséggel, akik közül minél több játékost szeretnénk beépíteni a felnőtt csapatba, hiszen nekik ez a következő állomás a pályafutásukban, és ez a tulajdonosi elvárás is" – mondta Benczés.

„Leültünk és megbeszéltük a tulajdonossal és a vezetéssel, hogy milyen tervei vannak a klubnak, milyen filozófia mentén szeretne működni a DVTK és mivel nekem ez nagyon szimpatikus volt hamar meg tudtunk állapodni. Örülök annak, hogy rám esett a Diósgyőr vezetőinek a választása. Korábban már többször játszottam itt ellenfélként, tudom, hogy Miskolcon az emberek nagyon szeretik a labdarúgást, én pedig azért fogok dolgozni, hogy sikeres és jó csapatot építsünk, amiért érdemes kilátogatni a stadionba. Nincs sok időnk a vasárnapi mérkőzésig, mindössze két napunk van, egyelőre nem tudom, milyen állapotban vannak a játékosok, a mai edzés után okosabbak leszünk" – mondta Vukmir, aki 2003-ban igazolt Magyarországra játékosként, a következő évben bajnok is lett a Ferencvárossal, nyert két Magyar Kupát is a zöld-fehérekkel. Pályafutását Debrecenben folytatta, ahol két alkalommal is felért a csúcsra. A debreceni évek után egy évig a kínai Dalian Shide FC-t erősítette. Magyarországra való visszatérése után játszott még a Budapest Honvéd és az MTK színeiben, előbbivel egy kupát, utóbbival pedig egy NB II.-es bajnoki címet is ünnepelhetett.