Ronaldót utánozta a francia focista, miután emberelőnybe került a csapata - videó

Horizontal
West Ham United's English defender Aaron Cresswell (R) reacts after receiving a red card during the UEFA Europa League quarter final first leg football match between West Ham United and Olympique Lyonnais at The London Stadium, in east London, on April 7, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén az Olympique Lyon emberelőnyben ért el 1-1-es döntetlent a West Ham United otthonában csütörtök este. A londoniak piros lapja után a vendégek támadója, Moussa Dembélé pont olyan szemtelenül kacsintott ki a kamerába, mint tette azt Cristiano Ronaldo a 2006-os világbajnokságon.

A házigazda West Ham már az első félidő hajrájában emberhátrányba került. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy Aaron Cresswell egyértelmű gólhelyzetben szabálytalankodott Moussa Dembélével szemben, így kiállította, miközben a visszajátszások alapján inkább tűnt úgy, hogy a francia csatár feldobta magát.

Dembélé az eset után szemtelenül kikacsintott a kamerába, a reakciójából pedig arra lehet következtetni, hogy elérte a célját.

A furcsa jelent kísértetiesen hasonlít egy 16 évvel ezelőtti esethez, amikor a 2006-os vb negyeddöntőjében a portugálok kiejtették az angolokat. A meccs mégsem erről maradt emlékezetes, hanem Wayne Rooney kiállítása utáni balhéról. Az angol támadó két védő között igyekezett megtartani a labdát, de időközben a bíró közvetlen közelében megtaposta Ricardo Carvalhót. A bíró nem rántotta elő azonnal a pirosat, csak azután, hogy Rooney akkori csapattársa, Cristiano Ronaldo oda rohant reklamálni. A meggyőzés sikeres volt, a piros lap kiosztása után pedig Ronaldo egy elégedetten kacsintott ki a kispad felé.