Társoldalunk:

Az új edzővel is nyert a Zalaegerszeg

2022.04.08. 21:52

A labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re legyőzte a Budapest Honvéd csapatát.

Jobban kezdte a meccset ellenfelénél a Zalaegerszeg, amely az egész első félidőben nyomás alatt tartotta a rivális kapuját és több veszélyes helyzetet is kialakított a vendégek tizenhatosánál. A 32. percben egy pontrúgás után - kihasználva a fővárosi együttes védelmi hibáját - megérdemelten jutott vezetéshez a ZTE, amely a szünet előtti utolsó percben tizenegyest is rúghatott. A büntetőt - idénybeli első gólját szerezve - Tajti Mátyás értékesítette, így megnyugtató előnnyel vonulhatott öltözőbe a hazai csapat.

Fordulás után továbbra is a zalaiak voltak aktívabbak támadásban, de a labdát többet birtokolta a Honvéd. Hamarosan a vendégek jutottak tizenegyeshez, melyet Nenad Lukic magabiztosan értékesített, néhány perccel később pedig egyenlített is a fővárosi alakulat, melynek második találatát azonban videóbírós ellenőrzés után, szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A Zalaegerszeg továbbra is remek formában futballozikForrás: Horváth Kriszitán/ztefc.hu

Az utolsó negyedórában a kispestiek az egyenlítésért, a zalaiak pedig a győzelem bebiztosításáért küzdöttek, így megélénkült a meccs, amely végül a hajrában szerzett hazai góllal dőlt el. A ZTE összességében megérdemelten tartotta otthon a három pontot, mert többet és veszélyesebben támadott, mint riválisa.

A hazai együttes 309 perc után szerzett újra gólt a bajnokságban, immár hét találkozó óta veretlen, és sorozatban három 0-0-s döntetlen után győzött ismét. Demjén Patrik, a ZTE kapusa 643 perc után kapott gólt.

A vezetőedzőnek március 29-én kinevezett Molnár Balázs először irányította hazai pályán a ZTE csapatát.