Mbappé és Neymar gólokból, Messi gólpasszokból ért el mesterhármast

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) celebrates with teammates after scoring during the French L1 football match between Clermont Foot 63 and Paris Saint-Germain (PSG) at the Gabriel-Montpied stadium in Clermont-Ferrand, central France, on April 9, 2022. (Photo by THIERRY ZOCCOLAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az alsóházban szerénykedő Clermont vendégeként lépett pályára a francia bajnokságban a Paris Saint-Germain és végül 6-1-re nyerni tudott.

A PSG-ben kezdett a párizsi csodatrió és gyakorlatilag hamar le is rendezték a meccset. Lionel Messi a 6. percben Neymarnak, a 19. percben Mbappénak adott gólpasszt.

A brazil nem lett szimpatikus a hazai nézőknek, mert úgy lőtt a kapuba, hogy közben a hazai csapatból egy játékos feküdt mellette a földön. Mbappé később egy szép emeléssel szerzett gólt.

Messi a két gólpassza mellé gólt is szerezhetett volna az első félidőben, de nem volt szerencséje.

Mbappé három gólt szerzett a Clermont ellen Forrás: AFP/Thierry Zoccolan

Az első félidő végén Jodel Dossou egy szép akció végén szépített, így izgalmassá téve a meccset.

A második félidőben újra felpörgött kicsit a PSG, Messi a kapuba is fejelt, de Mbappé lesen kapta a labdát a beadás előtt.

A francia később tizenegyest harcolt ki, amit Neymar a 71. percben lőtt a kapuba, ezzel el is döntve a meccset.

Kicsivel később Neymar passza után Mbappé szerzett újabb gólt, majd nem sokkal később Messi adott egy gólpasszt Mbappénak, végül Neymar lőtt gólt Mbappé passza után így Messi gólpasszokból, Neymar és Mbappé pedig gólokból ért el mesterhármast.

A PSG a második félidő végén 12 perc alatt lőtt négy gólt, ezzel végül 6-1-re nyert és magabiztosan vezeti a bajnokságot.