Társoldalunk:

Újabb győzelmével növelte előnyét az NB I-ben a Ferencváros

2022.04.09. 21:24

A Ferencváros az NB I szombat esti meccsén a Debrecen csapatát fogadta és Sztanyiszlav Csercseszov csapata magabiztosan nyert.

A Ferencváros alaposan bekezdett a Debrecen ellen, 9 másodperc után Olekszandr Zubkov máris helyzetbe került, Hrabina Alexnek kellett védenie. Az 5. percben Marquinhos is helyzetbe került, de a debreceni kapus újra védeni tudott.

A 8. percben már Hrabina is tehetetlen volt, amikor Civic beadása után Tokmac teljesen üresen fejelhetett az ötös vonaláról a debreceni kapuba.

Tokmac Nguen gólt lőtt és gólpasszt is adottFotó: Csudai Sándor - Origo

A hazai gól után szép lassan erőre kapott a Debrecen, a félidő közepén David Babunski ziccerét védte Dibusz Dénes bravúrral.

A folytatásban Marquinhos lett a főszereplő, előbb Hrabinával futott versenyt egy labdáért, de akkor még a kapus nyerte kettejük párharcát, majd a 39. percben Tokmac remek passza után megszerezte első NB I-es gólját a brazil focista.

A szünet után is az FTC veszélyeztetett, pontosabban Kusnyír Erik lőtt majdnem a saját kapujába Civic szöglete után, de Hrabina megmentette a csapatát az újabb (ön)góltól.

A folytatásban Marquinhos lövetett majdnem gólt Ryan Mmaeével, de a lövése a kapufát találta el.

 A meccs végérvényesen a 73. percben dőlt el: Mmaee emelését még védte Hrabina, de a kipattanóra érkezett a csereként beállt Kristoffer Zachariassen, aki a szinte teljesen üres kapuba fejelt.

A norvég légiós pár perccel később lábbal is gólt szerezhetett volna, de Hrabina védett. 

A Fradi végül 3-0-ra nyert, növelte előnyét a tabella élén, a Debrecen a 10. helyen áll.