Saját szurkolói is megalázták a Hertha játékosait az Union elleni vereség után

Horizontal
Hertha fans hold up a banner which reads "More Football, Less business" to their players after the German first division Bundesliga football match Hertha BSC v Union Berlin in Berlin, on April 9, 2022. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Kínos jeleneteket kellett átélniük a Hertha BSC futballistáinak azt követően, hogy hazai pályán 4-1-re kikaptak a városi rivális Union Berlintől.

A Hertha az újabb súlyos vereséggel maradt a már kiesést jelentő 17. helyen a tabellán egy ponttal a már bentmaradó helyen álló Stuttgart mögött. Az Olimpiai Stadionban azonban ezúttal már nem csak a mérkőzés során, hanem a lefújás után is megszégyenültek a Hertha játékosai, akik szokás szerint a kivonultak a kanyarban álló ultrák elé, akik viszont nem fogadták őket valami szívélyesen.

"Nem tudom, hogy igazából mi volt a szándékuk, de nem akartam, hogy bármilyen konfliktus legyen.

- idézi a Bild a csapatkapitány, az ízig-vérig berlini Maximilian Mittelstädt.

"Maxi Mittlstädt azt mondta, hogy le kell vennünk a mezünket, én pedig levettem. Ennyi jár a szurkolóknak, akik tényleg mindent megtesznek értünk. Érthető, hogy rendkívül csalódottak" - mondta a Hertha kapusa, Marcel Lotka.

A csapat argentin játékosa, Santiago Ascacibar a német lap szerint összetűzésbe keveredett a szurkolók egy csoportjával a játékoskijáróban, ahonnan a meze nélkül kellett visszaszaladnia a pályára, miközben hangosan káromkodott.

A Hertha sportigazgatója, Fredi Bobic, arra a kérdésre, hogy hasonló helyzetben ő is levetette-e volna a mezét, határozott nemmel válaszolt.

"Én büszkén viseltem ezt a mezt. Megértem persze a szurkolók frusztráltságát, de egyikünk számára sem nagy öröm sorozatban a harmadik derbit is elveszíteni. Sportolók vagyunk. Mindent megteszünk, hogy helyre hozzuk a dolgokat, nincs rá szükség, hogy meg is szégyenítsenek bennünket."

Természetesen megszólalt a Sky szakértője, a játékosként világbajnok, edzőként korábbi magyar szövetségi kapitány Lothar Matthäus is, aki szerint megengedhetetlen, hogy szurkolók szaladgáljanak a pályán és megfélemlítsék a játékosokat. "Szégyen, hogy ilyen dolog megtörténhet."