A vb-kudarc után távozott az egyiptomi fociválogatott szövetségi kapitánya

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT
Egypt's coach Carlos Queiroz reacts during the 2022 Qatar World Cup African Qualifiers football match between Egypt and Senegal at Cairo International Stadium in the Egyptian capital on March 25, 2022. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A portugál Carlos Queiroz hétfőn bejelentette távozását az egyiptomi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A 69 esztendős edző tavaly szeptember elején fél évre szóló szerződést kötött az észak-afrikai ország szövetségével, de a megállapodást nem hosszabbítják meg, mert a válogatott márciusban tizenegyespárbajban alulmaradt Szenegállal szemben a világbajnoki selejtezőben,

vagyis nem jutott ki a novemberben és decemberben sorra kerülő katari tornára.

Queiroz irányításával Egyiptom decemberben elődöntős volt az Arab Kupában, februárban pedig döntőt játszott az Afrikai Nemzetek Kupájában, de utóbbit szintén tizenegyesekkel veszítette el Szenegállal szemben.

A tapasztalt edző korábban Portugália, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, a Dél-afrikai Köztársaság, Kolumbia és Irán válogatottját, illetve a Sporting CP és a Real Madrid csapatát is irányította.

Két időszakban volt a Manchester United másodedzője, illetve tevékenykedett az Egyesült Államokban és Japánban is.